EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE DIDÀCTICA

Telf. 96 315 68 18 
Fax. 96 315 68 26
gab.didactica@uv.es

Empresa contractada: Ginkgo Educación

Tècniques de l'empresa contractada
Olga Ibáñez, Ana Garrido i Pilar López

VISITES I TALLERS PER A GRUPS | EDUCACIÓ PRIMÀRIA

GAUDEIX D'UNA EXPERIÈNCIA BOTÀNICA AMB EL GABINET DE DIDÀCTICA

Al Jardí Botànic, els tallers destinats a l'etapa de primària suposen un complement als continguts curriculars sobre el món de les plantes. Els alumnes es submergeixen al món exterior de les plantes observant les seues dimensions, colors, envergadura, béns materials que ens ofereixen –fusta, paper, aromes, resines, i infinitat de productes industrials, etc—així com béns no materials –ombra, barrera front la contaminació de l'aire, del so—fet que es pot comprovar en aquest jardí situat enmig de la ciutat. Es complementa la visita amb una activitat de taller que consisteix en una pràctica de laboratori o un taller de manipulació de materials ajudats de suports didàctics com a presentacions Power Point, maquetes, cartelleria, mostres, exposicions, etc. Sent la dinàmica d'actuació la mateixa per a tots nivells, l'exposició del contingut canvia per als diferents cursos.

INFORMACIÓ BÀSICA

DURACIÓ: 1h de la visita guiada pel Jardí i 1h més per cada taller seleccionat fins a un màxim de dos tallers.
HORARI: les activitats es podran desenvolupar de dilluns a diumenge de 10h a 18h, a excepció dels dies de pluja o vent fort que es tanca per precaució.
AFORAMENT: mínim 15 alumnes

NO OBLIDES CONSULTAR LES NORMES DEL JARDÍ

TARIFES (PREU PER ALUMNE)

ITINERARI PEL JARDÍ: 3,50€
ITINERARI + TALLER: 5,50€
ITINERARI + 2 TALLERS: 7,50€
I PER NOMÉS 0,50€ MÉS PER ALUMNE, PODEM IMPARTIR ELS TALLERS EN ANGLÈS 

RESERVES 

Cal posar-se en contacte amb el Gabinet de Didàctica del Botànic, sempre amb un mínim d'una setmana d'antelació, mitjançant el telèfon 963156818 o el correu electrònic gab.didactica@uv.es. 

PROGRAMACIÓ DE TALLERES 

EL COLOR DE LES FULLES

Per què alguns arbres canvien les seues fulles a la tardor? Com les plantes fan el seu propi menjar? Aquestes i altres qüestions es responen en aquest taller veterà, que porta realitzant-se més de 14 anys. Els alumnes realitzaran una cromatografia per observar tots els pigments que apareixen en la fotosíntesis.  

L'EDAT DELS ARBRES

Els arbres no deixen de créixer fins que moren i cada any són més grans en altura i en grosor. No ocorre això amb les palmeres ja que no són arbres sinó herbes gegants que solament creixen en grossor quan són joves.  En aquest taller aprendrem com creixen els arbres, les diferències entre monocotiledònies (com les palmeres) i dicotiledònies (com els roures), com explicar els anells de creixement i reconèixer que li ocorre a un arbre a través del seu tronc.  Com a pràctica es realitza la tècnica anomenada Nendo-Dango, que consisteix en fer unes boletes d’argila amb llavors de plantes mediterrànies i que estan preparades per reforestar. Aquestes boletes es podran llançar al mont o plantar-les cadascú a la seua casa o centre educatiu. 

L'AROMA DE LES PLANTES

Sabies que l'aroma de les plantes no es troba solament a les flors? En aquest taller aprendrem com i perquè les plantes tenen aroma. Tocarem i observarem les plantes i realitzarem un saquet amb plantes aromàtiques que podrà ser utilitzat com antiarnes.

PAPER RECICLAT

Saps d'on ve el paper? On has de deixar-ho quan ja ho has utilitzat? En aquest taller parlarem sobre el reciclatge en general i el reciclatge del paper en particular. Els estudiants realitzaran una fulla de paper reciclat que podran portar-se a la seua casa o a l'escola. En la visita que realitzarem pel jardí observarem les coses que podem obtenir dels arbres. 

BIODIVERSITAT. LA DISPERSIÓ DE LES LLAVORS

Totes les plantes tenen mecanismes per dispersar llavors, ja que una vegada la llavor germina la planta no pot moure's. Per aquest motiu les llavors i fruits poden viatjar i utilitzar diverses maneres de fer-ho com a través del vent, els animals i l'aigua. En aquest taller observarem aquesta diversitat de fruits i llavors i tots els mecanismes que utilitzen, et sorprendrà!!!

LES PLANTES CARNÍVORES

Una de les rareses de la naturalesa són les plantes carnívores: algunes d'elles no semblen gens carnívores, unes altres posseeixen grans paranys per caçar, unes altres presenten paranys mòbils per caçar insectes molt ràpids i unes altres poden sobreviure en llocs on cap una altra planta pot. 
Vols veure-les?

Observarem aquestes plantes en el seu mitjà natural i després més detalladament en el laboratori mitjançant una presentació. També realitzarem una manualitat "molt carnívora". 

COMPOST I INVERTEBRATS

En aquest taller revisarem els principals grups d'invertebrats, els classificarem d'acord amb les seues característiques i els observarem en viu i en resina. Com a manualitat, realitzarem una marieta magnètica de gomma eva. 

A LA CARTA!

Si no trobes el que necessites, des del Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic, podem preparar-te un taller especial adequat a les necessitats del teu centre escolar, sempre que estiga relacionat amb el món vegetal. Consulta'ns, hi ha infinitat de possibilitats!

ACTIVITATS