EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE DIDÀCTICA

Telf. 96 315 68 18 
Fax. 96 315 68 26
gab.didactica@uv.es

Empresa contractada: Ginkgo Educación

Tècniques de l'empresa contractada
Olga Ibáñez, Ana Garrido i Pilar López

VISITES I TALLERS PER A GRUPS | EDUCACIÓ INFANTIL

GAUDEIX D'UNA EXPERIÈNCIA BOTÀNICA AMB EL GABINET DE DIDÀCTICA

Al Jardí Botànic, els tallers destinats a l'etapa d'infantil suposen una presa de contacte amb l'entorn a través de les plantes d'una manera directa. Per a açò el passeig pel jardí és elemental observant i tocant parts de les plantes, arreplegant fulles i llavors del camí, fent olor les fulles aromàtiques, ... Sempre en actitud respectuosa com a éssers vius que són, així com amb la resta de visitants. I és que estem en un espai públic però amb unes normes urbanes d'ordre i silenci similiars a les d'un espai tancat, ja que els jardins botànics van ser creats com a lloc d'estudi de les plantes en la cultura universitària.

Descobrir i valorar l'entorn natural més pròxim, serà l'obejctiu d'aquesta visita que es complementarà amb una activitat pràctica on els alumnes podran manipular materials naturals com terra i llavors (taller de plantar), o plantes i espècies seques (taller d'aromàtiques), i també aprendre de la reutilització de materials orgànics (taller de paper reciclat). A més, es fomentarà el treball en equip i l'atenció a les diverses consignes per a aconseguir els objectius.

INFORMACIÓ BÀSICA

DURACIÓ: 1h de la visita guiada pel Jardí i 1h més per cada taller seleccionat fins a un màxim de dos tallers.
HORARI: les activitats es podran desenvolupar de dilluns a diumenge de 10h a 18h, a excepció dels dies de pluja o vent fort que es tanca per precaució.
AFORAMENT: mínim 15 alumnes

NO OBLIDES CONSULTAR LES NORMES DEL JARDÍ

TARIFES (PREU PER ALUMNE)

ITINERARI PEL JARDÍ: 3,50€
ITINERARI + TALLER: 5,50€
ITINERARI + 2 TALLERS: 7,50€
I PER NOMÉS 0,50€ MÉS PER ALUMNE, PODEM IMPARTIR ELS TALLERS EN ANGLÈS 

RESERVES 

Cal posar-se en contacte amb el Gabinet de Didàctica del Botànic, sempre amb un mínim d'una setmana d'antelació, mitjançant el telèfon 963156818 o el correu electrònic gab.didactica@uv.es. 

PROGRAMACIÓ DE TALLERS 

DE LA LLAVOR A LA PLANTA

Fins l'arbre més gran que et pugues imaginar prové d'una petita llavor. Aprenguem com creixen les plantes, les seues parts i el seu cicle vital, de la llavors fins a la planta adulta. Com a pràctica plantaran una llavor en un test que es portaran al centre escolar o a casa. 

LA FUSTA I EL PAPER

Saps d'on procedeix el paper?, i on  has de dipositar-ho una vegada gastat? En aquest taller parlarem del reciclatge en general, i el de paper en particular, en la visita pel Jardí es posarà l'accent en quines coses podem obtenir dels arbres, i en el taller els alumnes observaran i realitzaran una fulla de paper reciclat cadascun.

L´AROMA DE LES PLANTES

Sabies que l'aroma de les plantes no està només en les flors?, en aquest taller aprendrem com i per què tenen aroma les plantes aromàtiques, les tocarem i observarem, i farem una borseta de planta seca aromàtica que és un antiarnes natural. 

L'HORT ECOLÒGIC

Menges flors?... sí. En aquest taller veurem què parts de les plantes ens mengem, què necessiten per a viure, com podem plantar i cuidar les hortalisses... L'hort ens dóna l'oportunitat d'aprendre olors, colors, sabors, hortalisses, de realitzar activitats creatives.... en definitiva de gaudir aprenent.

A LA CARTA!

Si no trobes el que necessites, des del Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic, podem preparar-te un taller especial adequat a les necessitats del teu centre escolar, sempre que estiga relacionat amb el món vegetal. Consulta'ns, hi ha infinitat de possibilitats!