EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

PLANTES VIVES

El Jardí Botànic de la Universitat de València és un típic jardí universitari com els que van sorgir al s. XVI a l’Europa renaixentista. Un museu vegetal per a mostrar als visitants la diversitat del regne vegetal en viu, les adaptacions de les plantes, la seua relació amb els animals, la seua utilitat per a l’ésser humà i la manera de conrear-les. Aquesta, i la seua utilitat per a la docència i la investigació, és la seua verdadera raó de ser. 

En l’actualitat s’hi conreen al Botànic més de 4.500 espècies diferents, ordenades en 27 col·leccions i classificades segons quatre criteris: que siguen útils per al èsser humà, que ens permitan entendre l'escala evolutiva dels vegetals i aprendre de la seua sistemàtica, que ens mostren les seues principals adaptacions al medi i que ens parlen de la seua distribució geogràfica.  

La major part de les plantes es troba a l’aire lliure, encara que algunes ocupen els hivernacles i l’Umbracle. De totes les col·leccions, l’Escola Botànica és la que ocupa una major extensió.