EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

PRESENTACIÓ

EL BOTÀNIC, UN ESPAI DE CIÈNCIA, CULTURA I NATURA

El Jardí Botànic de la Universitat de València és un museu viu situat al casc històric de la ciutat, un espai universitari obert al públic que té com a missió popularitzar el món vegetal fomentant el seu estudi, ensenyament, divulgació i conservació, així com també el seu ús sostenible. Entre els objectius del jardí es troben mantenir les col·leccions científiques de plantes vives, conservant un llegat històric de dos-cents anys de cultiu continuat, que inclou també els arbres monumentals i el patrimoni arquitectònic. Encara més, té la responsabilitat de mantenir la tradició dels jardins botànics a València, que es remunta al segle XVI, quan la Universitat va crear un hort de simples per a l'ensenyament de la medicina. 

Sota el seu mantell de vegetació, que s'estén al llarg d'aproximadament 4 hectàrees, podrem recórrer els diferents continents, imaginant llocs exòtics i llunyans o coneixent més d'a prop les plantes que conformen el nostre paisatge mediterrani, com una mostra de la gran biodiversitat que alberga el planeta. Un món vegetal de gran riquesa que cada vegada coneixem millor gràcies a botànics com els de el nostre Jardí, que participen en diferents projectes de recerca entorn de la conservació de les espècies rares, endèmiques o amenaçades de la flora mediterrània, la conservació dels hàbitats naturals i el coneixement de la diversitat vegetal. 

I perquè els nostres visitants puguen participar activament del Jardí, disposa d'una incessant agenda educativa i cultural amb activitats per a tots els públics durant tot l'any. Ciència, cultura i natura, descobreix el Jardí Botànic de la Universitat de València!