EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
VISITES GUIADES SETMANA DE LA CIÈNCIA - DIUMENGE 29

VISITES GUIADES SETMANA DE LA CIÈNCIA

DIA: diumenge 29 de novembre 

HORA: 11 h (familiar) i 12 h (adults)

ENTRADA: gratuïta. Jornada de portes obertes.

GUIA: visites guiades pel personal del Jardí

INSCRIPCIÓ: inscripció prèvia a través del formulari d'aquesta pàgina. Cal indicar a la casella dels comentaris del formulari a quina de les dues hores disponibles es vol acudir.

DESCRIPCIÓ

Vine a les nostres visites guiades especials per la setmana de la ciència. I què tenen de diferent? Que volem mostrar-te una de les tres vessants que tots els Jardins Botànics tenen o aspiren a tindre. Els Jardins compten amb una part molt important d’investigació, altra educativa i divulgativa, però també s’hi dediquen a la conservació vegetal, i és ací on ens detindrem.

Quines tasques realitza el Jardí Botànic en matèria de conservació? Quines responsabilitats té? El nostre Botànic es troba en un punt calent de biodiversitat, la conca mediterrània, però amés a més, la nostra Comunitat té moltíssimes espècies vegetals, algunes d’elles exclusives, i altres en perill d’extinció. Vos parlarem d’elles, de com patim una ceguera botànica i només parem atenció a espècies animals que estan en situacions crítiques.

I tot açò ho farem seguint un fil conductor, el d’un projecte de conservació que s’està desenvolupant al Jardí amb la Fundació Biodiversitat, per a treballar en la recuperació genètica de l’Estepa de Cartagena, una espècie emblemàtica en perill crític d’extinció. Ella no rep atenció mediàtica, però al Botànic treballen en aquest projecte molts professionals d’àrees que van des de la conservació i la investigació, fins a l’educació. Acompanyeu-nos en aquest viatge cap a la preservació del nostre patrimoni vegetal.

PROTOCOL SANITARI

L'aforament dels grups s’ha reduït a 15 persones per guia, d'acord amb les mesures COVID 19. En tot el Jardí Botànic cal dur mascareta, respectar la distància de seguretat i una correcta i continuada desinfecció de les mans.