EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

El Gabinet de Cultura i Comunicació sembla tenir un nom molt pompós però en realitat la nostra feina és mantenir el Botànic, aquesta illa verda urbana, en contacte permanent amb la gent. Organitzem l’agenda cultural i científica, coordinem esdeveniments, actuem com a gabinet de premsa pel que fa als mitjans i a les xarxes socials, supervisem la imatge exterior, creem continguts divulgatius a través de diferents suports, i tractem de que la comunicació científica siga sempre present al Botànic, entre altres coses. Ah! I ens ho passem molt bé fent-ho, per a que ho anem a negar.  

NOVETATS

17 OCTUBRE - JORNADA: 25 ANYS DE MICRORESERVES DE FLORA

Una iniciativa per commemorar la creació d'aquesta figura per part de la Generalitat Valenciana, mitjançant diferents xarrades i la inauguració de dues exposicions. Organitzen el Jardí Botànic i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica. 

EL BOTÀNIC PARTICIPA EN EL SALÓ DE L'ARBRE

Quarta edició d'aquest important punt de trobada del sector de l'arbre urbà i ornamental, on els nostres experts en exemplars monumentals no podien faltar. 

SETEMBRE - DESEMBRE. TORNA EL JAZZ AL JARDÍ AMB JAZZ CLIMÀTIC!

Enguany volem dedicar de forma simbòlica al Canvi Climàtic el nostre cicle de jazz. Us convidem a gaudir del millor Jazz però amb una visió ambientalista.

CIÈNCIA A LA FRESCA

A juliol, xarrades científiques i música en directe a l'aire lliure! Nou cicle del Botànic per gaudir de l'estiu a poqueta nit en el nostre Jardí. Entrada lliure.

EL JARDÍ BOTÀNIC S'UNEIX AL 'YOUNG INNOVATORS' DE CLIMATE-KIC

Un programa per a formar a joves en la cerca i posada en marxa de solucions innovadores front el canvi climàtic i la seua participació en el Climathon 2019.

DESCOBREIX ELS GUANYADORS D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2019

Héctor Dols i Susana Rodríguez, premi de pintura i narrativa en la quarta edició d'InsPirats pel Botànic.

15 JUNY - LLIURAMENT DE PREMIS D'INPIRATS PEL BOTÀNIC + CONCERT GRATUÏT DE JOHNNY B. ZERO

Acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides! A partir de les 19h, entrada gratuïta, lliurament de premis i concert. 

EL NOSTRE HERBARI EN LÍNIA A UNA NOVA PLATAFORMA DIGITAL DE LA UV!

Un portal propi i gratuït que ha posat en marxa la Universitat de València per a reunir virtualment totes les seues col·leccions patrimonials. 

ELS JARDINS BOTÀNICS LLUITEN JUNTS FRONT EL CANVI CLIMÀTIC

El Botànic de la Universitat de València s'adhereix a la Declaració de Màlaga de l'AIMJB contra el canvi climàtic.

18 MAIG. DIA DE LA FASCINACIÓ PER LES PLANTES I DELS MUSEUS

Jornada de portes obertes al Botànic amb activitats per a tots els públics. Fireta d'entitas iassociacions fascinades per les plantes, tallers i demostracions, i visites guiades per les nostres instal·lacions i per les plantes més sorprenents. Entrada i activitats gratuïtes. Us esperem! 

TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Quarta edició d'aquest concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic, i els seus tallers pràctics per a grans i menuts. 

OLGA MAYORAL, LA NOVA SUBDIRECTORA DEL BOTÀNIC!

Amb aquest nomenament, la direcció aposta per renovar i impulsar les possibilitats formatives que ofereix aquest singular centre i recuperar el seu origen com a espai de docència universitària.

MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC

Una agenda temàtica d'allò més completa al voltant d'aquestes plantes tan fascinant! Xerrades, jornades, cursos i la 16ª Exhibició d'orquídies de l' OVAL. 

¿T’AGRADA IL·LUSTRAR LA NATURA?

Guanya una plaça per al curs especialitzat 'Ilustrando la ciencia 7', que tindrà lloc al Botànic, participant al nostre sorteig d'instagram

18 ABRIL - JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DELS MONUMENTS I ELS LLOCS HISTÒRICS

Descobreix el patrimoni natural i arquitectònic que caracteritza el Jardí i altres espais emblemàtics de la Universitat de València. Entrada i visites guiades gratuïtes.

COM DE FAN ETS DEL BOTÀNIC?

Comparteix la teua experiència al Jardí amb nosaltres. Ajuda'ns a millorar participant en la nostra enquesta de satisfacció i entra en el sorteig de diferents premis!

VINE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC I DESCOBREIX LES MICRORESERVES DE FLORA

Obrim una nova edició del nostre cicle d'excursions. En aquesta ocasió se centrarà en la figura de conservació de flora de la microreserva, amb motiu del seu 25 aniversari.

TORNA L'INDIE AL JARDÍ AMB 'SONS AL BOTÀNIC'

La cinquena edició de Sons al Botànic ens porta un cartell espectacular format per Sr. Chinarro, Full, Sandra Bernardo, Neuman, Badlands, i Senior i el cor brutal. 

HUI 31 GENER, TANQUEM EL BOTÀNIC PEL FORT VENT. S'AJORNA LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE L'ARBRE

Celebra el dia de l’arbre i participa en la ja tradicional excursió de reforestació amb l'associació "La Codolla".

12 - 15 FEBRER. CICLE: DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

Xarrades, taula redona i teatre científic és la proposta de la segona edició d'aquest cicle d'activitats per celebrar el Dia internacional de la xiqueta i la dona a la ciència. Entrada gratuïta, aforament limitat. 

8 I 9 DESEMBRE - CONCURS: PINTA'NS DE NADAL

Apunta't a la segona edició del nostre concurs infantil de dibuix! El guanyador il·lustrarà la postal de nadal del Botànic, entre altres premis. 

24 NOV - JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DE LA CIÈNCIA

Entrada lliure al Botànic per celebrar la setmana de la ciència i visites guiades molt especials de la mà de Jaime Güemes, el nostre director.

28 OCTUBRE - JORNADA DE PORTES OBERTES AL BOTÀNIC AMB ACTIVITATS!

Acabem el cicle Igualtat i medi ambient amb un matí d’entrada gratuïta amb un taller de contes igualitaris i a un espectacle de titelles. Eixe dia també hi han visites guiades gratuïtes, concert de clàssica i ioga per a menuts!   

ENTREVISTA A JAIME GÜEMES, EL NOU DIRECTOR DEL BOTÀNIC

El fins ara conservador del Botànic s'estrena com a director i ens conta, mitjançant la nostra revista digital espores, de la seua trajectòria, visió del Jardí i projectes a desenvolupar.  

PARTICIPEM EN LA CREACIÓ D'UN MURAL MOLT BOTÀNIC

El Jardí Botànic assessora l’artista que ha omplert d'endemismes vegetals a escala gegant els murs de l'empresa valenciana Fermax. Te contem de l'espècies!

REGALA ELS CURSOS DE TARDOR/HIVERN AL BOTÀNIC!

Cursos fins al mes de març on trobareu cursos sobre recol·lecció de bolets, vinyes i vins valencians, identificació de flora mediterrània, plantes medicinals, jardineria, fotografia de paisatge amb el mòbil, i molt més. El denominador comú? La botànica i les vostres ganes d’aprendre. 

IOGA INFANTIL I FAMILIAR AL BOTÀNIC

Torna el nostre cicle més zen i les seues sessions per connectar amb la natura mentre practiquem exercici de forma saludable.    

6-7 OCTUBRE. JORNADA DE CACTUS I SUCULENTES

ACYS ens convida a gaudir d'un cap de setmana al voltant d´aquestes plantes al Botànic, per descobrir la col·lecció del Jardí, amb zona de venda al públic i altres activitats.

28 SETEMBRE - EL BOTÀNIC PARTICIPA EN LA II NIT EUROPEA DE LA INVESTIGACIÓ

Us esperem aquest divendres a la plaça de l'Ajuntament de València amb un punt d'informació i activitats dirigides pel nostre Banc de Germoplasma.

INAUGUREM LA MOSTRA 'QUAN DORMEN ELS ARBRES' AMB UNA RUTA NOCTURNA PEL JARDÍ

Una activitat gratuïta de la que podreu participar el pròxim dimarts 25 de setembre amb lluna plena. 

3 - 28 OCTUBRE. IGUALTAT I MEDI AMBIENT: UNA VISIÓ PEDAGÒGICA

Encetem aquest cicle de conferències amb expertes en la matèria i activitats per a tots els públics.

TE'N VÉNS DE RUTA AMB EL BOTÀNIC?

Descobreix el patrimoni natural que amaga el nostre territori ambs els nostres guies especialitzats.

JAIME GÜEMES, NOU DIRECTOR DEL BOTÀNIC

El doctor en Biologia i conservador de les plantes vives del Jardí, agafa el relleu d'Isabel Mateu com a director del Botànic.

CONTROL BIOLÒGIC AL JARDÍ BOTÀNIC DE LA MÀ DELS XIQUETS I XIQUETES DEL CEIP DE SANT ISIDRE

Per segon any consecutiu, l'alumnat d'aquest col·legi de València allibera marietes al nostre Jardí per combatre la plaga de la cotxinilla acanalada.  

DESCOBREIX LES GUANYADORES D'INSPIRATS PEL BOTÀNIC 2018

Alicia Ramírez i Susana Rodríguez aconsegueixen el primer premi de pintura i narrativa al concurs del Jardí Botànic.

2 JUNY - LLIURAMENT DE PREMIS D'INPIRATS PEL BOTÀNIC + CONCERT DE LINQAE

Acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides! A partir de les 19h, entrada gratuïta, lliurament de premis i concert. 

TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Tercera edició d'aquest concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic, i els seus tallers pràctics per a grans i menuts. 

DESCOBREIX CROMÀTIC JAZZ

En juny comença una nova edició del nostre cicle de Jazz al Botànic, que enguany es convertirà en tota una explosió de color! 

MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC

Una agenda temàtica d'allò més completa al voltant d'aquestes plantes tan fascinant! Xerrades, exposicions, cursos i la 15ª Exhibició d'orquídies de l' OVAL. 

'CITRUS', ESTRENEM MURAL AL BOTÀNIC!

Tota una explosió de colors... així és la intervenció artística que ens ha fet la gallega Doa Oa al carrer Quart, dins del seu projecte Reforestando i durant la VIII edició del festival Distrito 008.

12 - 22 ABRIL. DISTRITO 008, ACOSTA'T AL BARRI D'EXTRAMURS!

Arranca la VIII edició d'aquest festival urbà d'Extramurs, sota el lema #PorunBarrioSostenible, per dinamitzar i millorar entre tots aquesta zona de la ciutat València on està ubicat el nostre Botànic. Com no participar!

ENFORTIM LA COL·LABORACIÓ AMB LA FÍSICA DEL GREL

El Botànic acollirà una part del cicle de xarrades d'aquest col·lectiu, que pretén apropar la física al públic general des d'un punt de vista comprensible i rigorós 

EN ABRIL ENCETEM SONS AL BOTÀNIC 2018

Un cicle per gaudir dels millors acústics d’indie a poqueta nit i envoltats de la vegetació del Botànic. Vols conèixer el cartell d'enguany? 

NOU CICLE DE CURSOS PER PRIMAVERA!

Aprendrem a cultivar roses i orquídies, a tenyir amb plantes tintòries, a interpretar el temps, a fer productes cosmètics vegetals i molt més, participa! De març a juny al Botànic.

13 - 16 FEBRER. CICLE: DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

Xerrades, taula redona i projeccions. Encetem aquest cicle d'activitats per celebrar el Dia internacional de la xiqueta i la dona a la ciència. Entrada gratuïta, aforament limitat. 

CURSOS DE TARDOR I HIVERN AL BOTÀNIC

Forma't en verd amb els cursos del Jardí! Identificació de bolets, aromateràpia, jardineria, cosmètica natural, periodisme ambiental i molt més.

MÉS IOGA PER A MENUTS I FAMILIES

Continua el cicle infantil més zen del Botànic amb més propostes de ioga en família i sessions especials al voltant de les estacions.

JA TENIM GUANYADOR DE “PINTA’NS DE NADAL”

La imatge escollida d'aquest concurs de dibuix infantil organitzat pel Botànic es convertirà en la nostra postal de Nadal d'enguany.

2- 3 DESEMBRE. MENUT DESEMBRE! CAP DE SETMANA D'ACTIVITATS INFANTILS

Trobareu un concurs de dibuix per dissenyar la postal de Nadal del Botànic i un taller per a crear decoració amb elements naturals, a més d'un concert de jazz i ioga. 

NATURA PERMANENT

Pel dia de la ciència obrim les portes de forma gratuïta i encetem una iniciativa per parlar de botànica mitjançant els tatuatges. Vol saber més?   

ELS CACTUS ENVAEIXEN EL BOTÀNIC!

El Botànic presenta una monografia sobre cactus i els Amics dels Cactus i altres suculentes organitzen la seua trobada de tardor i una exposició de fotografia. T'ho vas a perdre? 

HOMENATGE A MANUEL COSTA

El Botànic commemora la figura d'aquest professor emèrit de la Universitat de València amb motiu del 30 aniversari del seu nomenament com a director del nostre Jardí.

CARTOGRAFÍAS SENSIBLES' ACABA FUSIONANT-SE AMB EL JARDÍ

Diem adéu a Joaquín Jara i Rosa Rodríguez que durant quasi un any han participat del Botànic, a través de dues intervencions artístiques al Jardí.

A LA LLUNA DEL BOTÀNIC

Arriba el bon temps i amb ell el nostre cicle de música i poesia nocturnes a l'Umbracle del Jardí, amb ritmes brasilers, un cor molt especial i una actuació solidària.

22 MAIG - ENTRADA GRATUÏTA PEL DIA DE LA BIODIVERSITAT

DIA: 22 MAIG 2017

Hui, jornada de portes obertes al Jardí Botànic per a que pugau empapar-vos de diversitat vegetal.

20 MAIG - LLIURAMENT DE PREMIS DE 'INSPIRATS PEL BOTÀNIC' AMENITZADA AMB LA MÚSICA D’ONA NUA

Aquest dissabte acosta't al nostre concurs de pintura i narrativa ràpides. A partir de les 19h, entrada lliure, lliurament de premis i concert. 

20 MAIG - TORNA (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC!

Segona edició d'aquest concurs de narrativa i pintura ràpides a l'aire lliure del Botànic, que es complementarà amb diferents cursos per a grans i menuts. 

LLUNÀTIC JAZZ

Una nova edició del nostre cicle de Jazz al Botànic arriba al Jardí! Més concerts en col·laboració amb el col·lectiu de músics Sedajazz i estrenem patrocinador amb Caixa Popular.

6 - 7 MAIG. MOSTRA D'ORQUÍDIES AL BOTÀNIC!

Exposició, visites guiades, venda, xerrades i un concurs infantil al jardí exterior, de la mà de l'Associació d'Orquidiòfils Valencians (OVAL).

VINE-TE'N DE RUTA AMB EL BOTÀNIC!

En maig, tornen les excursions del Jardí Botànic! Noves propostes per descobrir la natura que amaga el territori valencià, de la mà dels nostres guies botànics i el club de viatges Fil per Randa. Patrocina Caixa Popular. 

26-28 MAIG. CURSOS: DIBUIX, NARRATIVA I TALLER INFANTIL

Un cap de setmana amb cursos artístics per a tots els públics, emmarcats al certamen 'InsPirats pel Botànic'. T'apuntes?

ACTE DE COMIAT DE LA PLATAFORMA ‘SALVEM EL BOTÀNIC’

El Botànic acull l’acte de comiat de la plataforma ciutadana ‘Salvem el Botànic’ per considerar que l’objectiu principal, la salvaguarda del paisatge Botànic-Jesuïtes, ha estat assolit.

DE RUTA AMB EL BOTÀNIC!

El cicle d’excursions més esperat ja té programació nova, amb diferentes propostes per recórrer les nostres terres de la mà de guies botànics. 

EL BOTÀNIC PARTICIPA EN EL DESCOBRIMENT D'UN NOU GÈNERE DE PLANTES

El nostre conservador, Jaime Güemes, amb botànics de la Universitat d'Almeria han fet aquesta important troballa a la Serra de Gádor, gràcies a la ciència ciutadana.   

CICLE DE PRESENTACIONS AMB LA LLIBRERIA PATAGONIA

El Botànic col·labora en la presentación de tres publicacions sobre el nostre territori. La Serra d'Espadà, les Illes Columbretes i les torres fortificades de l'horta valenciana seran els protagonistes. 

EL BOTÀNIC TAMBÉ ÉS LLUM, COLOR I MOLTES FLORS!

Aprofita les Falles per visitar l'espai més verd de la ciutat perquè nosaltres tenim monuments tot l'any i perquè el silenci sempre regna en aquest oasi urbà.

BICIACTIVISTAS. PARLEM DE BICIS

Coneix les experiències de Julián i Nicolas com ciclistes urbans a diverses importants ciutats de Sud-amèrica.

DISTRITO 008

Celebra la seua VII edició al barri d'Extramurs del 30 de març al 9 d'abril 2017 amb un objectiu, dinamitzar aquesta zona de València amb diferents propostes d'oci per a tots els públics.

CONREANT IGUALTAT

Un projecte que pretèn, a través de la relació amb el medi ambient, despertar relacions igualitàries basades en el respecte a la llibertat d'expressió i opinió i la construcció de relacions tolerants sense trets de violència ni exclusió.

TORNEN ELS CURSOS DEL BOTÀNIC!

Gaudeix de la nostra oferta i forma't en verd amb els cursos del Botànic: jardineria, cosmètica natural, cianotipia, fotografia de natura i més!

JORNADA ESPECIAL: ART AL JARDÍ, LITERALMENT!

Gaudeix de la jornada de portes obert per celebrar la cloenda de la mostra Art al Jardí: plantes, art, taller de pintura i visites guaides. No t'ho perdes!

DESCOBREIX I GAUDEIX ‘UN BOSC DE PLOMES’

La guia de les aus que es poden veure al Botànic editada i coordinada per SEO/BirdLife i el Botànic està a la venda a la taquilla del Jardí. Es tracta d’una publicació amb textos i il·lustracions dels biòlegs Pablo Vera i Juan Varela, respectivament.

NADAL AL BOTÀNIC!

Art, lectures, activitats per als menuts, regals... El Botànic ofereix molt més que plantes en aquestes festes. Consulta la nostra agenda i no et perdes res.

ART I NATURA: EN PROCÉS DE FUSIÓ

Finalitza la primera etapa de les dues intervencions de cartografías sensibles. Després de setmanes d’intens treball, conclou la primera etapa de les intervencions Passiflorae de Rosa Rodríguez i Quercus Cerris L. de Joaquín Jara al Botànic.

MANUEL COSTA TALENS GUANYA EL PREMI LLUÍS GUARNER

El professor i exdirector del Botànic guanya el premi Lluís Guarner pel seu treball sobre ecosistemes de flora i vegetació del territori valencià

UN BOSC DE PLOMES

El proper diumenge 4 de desembre el Botànic presenta una guia d’aus urbanes editada i coordinada per SEO/BirdLife i pel Botànic amb textos i il·lustracions dels biòlegs Pablo Vera i Juan Varela, respectivament.

MENUT DESEMBRE!

No et perdes la nostra oferta d'activitats infantils en família: reciclatge, manualitats decoratives amb elements vegetals, una guia ornitològica i un concert de Dani Miquel.

ART AL JARDÍ. CICLE DE CONFERÈNCIES

ART AL JARDÍ. CICLE DE CONFERÈNCIES

Paral·lelament a la mostra Art al Jardí el Botànic acull el cicle de conferències sobre art i ciència realitzades pels components del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid

SIMPOSI: EL PARC NATURAL DE L’ALBUFERA, ARA

Experts, científics, personal tècnic i agents socials es reuneixen al Botànic per diagnosticar l’estat real de l’Albufera

CICLE DE MÚSICA CLÀSSICA

Els Concerts de Tardor organitzats per l’Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València arriben al Botànic!

IOGA PER A MENUTS

Tornem una vegada més amb el cicle infantil més zen del Botànic amb més propostes de ioga en família i sessions especials al voltant de les estacions.

CURSOS DE TARDOR AL BOTÀNIC

Arriba la tardor al Botànic amb noves propostes per gaudir de la natura al Jardí durant l'estació més bonica de l'any. Bolets, cosmètica i farmàcia natural, orientació... T’abelleix participar en alguna d’aquestes activitats?

JORNADA: FOTOGRAFIA DE NATURA AMB JUAN TAPIA

Un any més el Foro Valencia Foto organitza al Botànic una classe magistral amb un expert fotògraf que ens contarà tots els seus secrets, sobretot a l’hora d’encarar l’objectiu al món natural. Entrada gratuïta i aforament limitat.

JORNADA DE CACTUS I SUCULENTES

Una vegada més amb l’arribada de la tardor des d’ACYS, l’Associació dels amics dels cactus i altres plantes suculentes, ens conviden a gaudir d’un cap de setmana al Jardí al voltant de les plantes més espinoses del món vegetal.

GAUDEIX AMB 'SONS AL BOTÀNIC'

Una proposta musical acústica que ens obri les portes del Jardí per la nit. En maig us esperem amb Mc Enroe!

NOU VÍDEO D'ESPORES - COM FER UN BON COMPOST!

Ana Fernández i Carmen Latorre, jardineres del Botànic, ens expliquen com aprofitar les restes orgàniques que generem a casa per a fer un abonament natural. 

ACTIVITATS