EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | CURSOS
PLANTES AROMÀTIQUES I CONDIMENTÀRIES

CURSO TEÒRIC-PRÀCTIC

DIES: 22 FEBRER - 9 MARÇ 2016

MATRÍCULA: 15 GENER - 18 FEBRER 2016
SESSIONS I HORARI: 22, 24, i 29 de febrer, i 2, 7 i 9 de març. Dilluns i dimecres de 16 a 19h.
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
PREU: 75€

DESCRIPCIÓ

Dins del cicle de cursos d'hivern del Botànic, De la planta al plat, us presentem aquesta proposta. Què seria dels nostres menjars sense les espècies i les plantes aromàtiques? T´imagines un pesto sense alfàbrega, una paella sense safrà o unes natilles sense vainilla? Segur que no, ja que són aromes i sabors d´origen vegetal que ens han acompanyat al llarg de la història i les diferents cultures, i que enriqueixen els nostres plats cada dia. I més ara que podem adquirir tot tipus de condiments als nostres mercats habituals o, fins i tot, conrear alguns nosaltres mateixos per a tenir-los a l´abast de la mà.

I és que el món vegetal ofereix un ventall de possibilitats culinàries que et convidem a descobrir amb el Gabinet de Didàctica del Botànic. Saps quines espècies i plantes aromàtiques combinen millor entre elles i amb quin tipus de plats, o com es conserven per a mantenir totes les seues propietats i aromes?

Amb aquest curs aprendràs tot açò i molt més, elaborarem receptes de tot tipus, vos ensenyarem a conrear les vostres pròpies plantes aromàtiques i també a fabricar regals comestibles tant frescs com secs. Les classes seran teòriques i pràctiques, amb eixides al jardí per a observar les plantes in situ mentre gaudim d´una visita per l´horta, la zona de medicinals i la resta de col·leccions del nostre jardí.

INFORMACIÓ

Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596. El justificant de pagament cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMACIÓ DEL CURS

  • Plantes aromàtiques i medicinals. Propietats, què són, característiques. Principals famílies botàniques de plantes aromàtiques. Com i on plantar-les. Quins substrats utilitzar.
  • Cultiu i propagació. Multiplicació de plantes aromàtiques. Llavorers, esqueixos, etc.
  • Recollida, assecat i emmagatzematge de plantes aromàtiques i condimentàries. Herbari de les principals plantes aromàtiques.
  • Ús de les plantes aromàtiques en la cuina.
  • Espècies culinàries.
  • Condiments de fruites i verdures.