EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | CONFERÈNCIES
MITES CIENTÍFICS DEL FINAL DE L'UNIVERS

XERRADA A CÀRREC DE PRADO MARTÍN
ACTIVITAT EMMARCADA AL CICLE LAS CHARLAS DEL GREL

DIA: 13 MARÇ 2018 

LLOC I HORA: Estufa freda del Botànic, 19 H 
ENTRADA: Entrada lliure. Aforament limitat.
Organitza: La Física del Grel en col·laboració amb el Jardí Botànic
Ponent: Prado Martín Moruno, cosmòloga del departament de Física Teòrica de la Universitat Complutense de Madrid, guardonada en la XII Edició dels Premis a la Investigació L’Oréal-Unesco for Women in Science, en l’edició espanyola.  

DESCRIPCIÓ

Què ens pot dir la cosmologia del final de l’Univers? Quines implicacions té el fet que no sabem què és el 70% del contingut energètic del nostre Univers? Com ens podem apropar al coneixement de l’origen, evolució i destí de l’Univers sense perdre’ns en les descomunals escales còsmiques?

La cosmòloga Prado Martín, interessada en la comprensió de l’univers, la natura de la fase present d’expansió, el seu origen i futur, ens aproparà en Mites científics del final de l’Univers el que se sap actualment sobre la història del cosmos i sobre com ha evolucionat aquest coneixement i comprensió gràcies a les observacions. L’experta en física teòrica ha investigat si la teoria de la relativitat general d’Einstein pot descriure l’Univers a totes les escales observables ja que, a mesura que la cosmologia guanya precisió, es troben discrepàncies amb aquesta teoria. També ens parlarà sobre el paper de l’energia obscura, potser la gran incògnita que ajudarà a desvetllar quin serà el futur de l’Univers.  

Prado Martín Moruno va estudiar Física en la UCM i es va doctorar en la Universitat Autònoma de Madrid (amb una recerca desenvolupada en el Consejo Superior de Investigaciones Científicas) amb la tesi Cosmologia no estándar: presente y futuro del Universo sota la supervisió de Pedro González Díaz (CSIC). A continuació, es va traslladar a la Universitat de Nova Zelanda on, amb Matt Visser, va treballar amb les teories de la gravetat alternativa, com la gravetat massiva o bigravetat. Després de passar per diversos centres investigadors a Lisboa, tornà a la UCM on hi treballa actualment al Departament de Física Teòrica. 

La xarrada forma part de #LasCharlasdelGrel, una iniciativa del col·lectiu La Física del Grel que tracta de parlar de ciència de manera amena i accessible per a tots els públics. En aquesta ocasió, compta amb la col·laboració del Jardí Botànic de la Universitat de València, el Ministeri d’Educació, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València. 

MÉS INFORMACIÓ

lafisicadelgrel.blogspot.com.es
twitter.com/fisicagrel