EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | TALLERS DE VACANCES
ELS TALLERS DE NADAL DEL BOTÀNIC

LES DISFRESSES DE LA NATURA

DIES:  del 23 de desembre fins el 5 de gener

SESSIONS: 23 i 24 de desembre, especial Els arbres del Jardí

SESSIONS: 28, 29, 30 i 31 de desembre, i 4 i 5 de gener

HORA: de 10 a 14 h. Possibilitat d'ampliar horari: guarderia de 8.30 a 10 h, i servei de pícnic de 14 a 16 h (si hi ha un grup mínim, i els alumnes han de portar el seu menjar)

EDAT: de 4 a 12 anys

PREU: els 8 dies són 160 €. Possibilitat de dies solts per 21 €. Servei de guarderia: 2,5 € /dia. Pícnic: 3 € /dia

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: es pot realitzar la matrícula a través del formulari d'inscripció d'aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.eseducacionbotanica@gmail.com o telefonant al 96 315 68 18/661427512

DESCRIPCIÓ

Aquest mes de desembre convidem una vegada més als més petits a celebrar el Nadal al Jardí Botànic. Vuit dies per a gaudir d'aquestes festes tan especials i amb els reis sí, però no d'Orient... sinó de la disfressa! Insectes i plantes que es camuflen a la natura d'una forma espectacular, ja siga per a no ser menjats, per a enganyar les seves preses o per atreure als seus pol·linitzadors. Haurem d'estar molt atents perquè res és el que sembla!

Parlarem de papallones i altres insectes amb forma de fulles o branquetes, de pregadeus que semblen orquídies i d'orquídies que semblen insectes, de plantes que aparenten ser altres espècies vegetals i, fins i tot, de plantes que figuren ser pedres!

Però no sols l'aparença serveix per a confondre, ja que molts animals es guien per l'olfacte per a trobar parella o menjar. I en aquest sentit algunes plantes resulten autèntiques impostores, a través d'aromes agradables o no, per atreure als seus pol·linitzadors o capturar delicioses preses, com en el cas de les plantes carnívores.

Descobrirem junts aquestes interessants estratègies a través de diferents activitats dins de l'aula però també fora, en el nostre magnífic Jardí, on podrem investigar i experimentar. Sense oblidar-nos dels jocs i les manualitats, per a començar amb molta diversió l'any vinent!

Celebra el Nadal amb el Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic!

PROGRAMACIÓ DELS TALLERS DE NADAL 2020

23 i 24. DESEMBRE. ELS ARBRES DEL JARDÍ. Contes, històries i llegendes on els principals protagonistes són els arbres més impressionants del Jardí Botànic.

28 DESEMBRE. MIMETISME. Què és i per a què serveix. Parlarem del mimetisme i el camuflatge com a conseqüència de l'evolució.

29 DESEMBRE. ARTRÒPODES: ELS REIS DE LA DISFRESSA. Bestiola pal, papallona fulla seca i insecte fulla. Descobrirem el seu cos, el seu hàbitat i moltes curiositats.

30 DESEMBRE. MIMETISME VEGETAL: PLANTES CARNÍVORES I LES PEDRES DEL DESERT. Estudiarem com han evolucionat aquest tipus de plantes per a poder adaptar-se a l'entorn.

31 DESEMBRE. ELS ENEMICS DELS ARTRÒPODES. Hi ha moltes espècies d'ocells al Jardí, així que aquest dia aprofitarem per a observar com alguns ocells s'alimenten d'artròpodes i com aquests intenten evitar que els mengen.

4 GENER 2021. ELS IMITADORS DE LES ORQUÍDIES. Aquest dia ens centrarem en el mimetisme del pregadeu orquídia. Coneixerem un poc sobre el seu cos, el seu hàbitat i curiositats. A més, parlarem de les orquídies mediterrànies, que es “disfressen” d'insectes per a poder ser pol·linitzades.

5 GENER 2021. PLANTES IMPOSTORES. Hi ha plantes que imiten a altres plantes. Per exemple el sègol, que és més resistent que el blat, capaç de sobreviure condicions més hostils. S'ha preadaptat com a gra mitjançant mimetisme amb el blat, per aprofitar-se de la cura dels humans.

PROTOCOL SANITARI

L'aforament està limitat a 15 participants, per a garantir grups reduïts d'acord amb les mesures COVID 19. Caldrà dur mascareta, es farà presa de temperatura i a l’entrada del Jardí trobareu gel hidroalcohòlic perquè us pugueu desinfectar les mans. Si vols més informació, visita la secció #JardíSegur