EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
TEATRE CIENTÍFIC - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

CICLE D’ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

DIA: 15 FEBRER 2019

DIRIGIT A: Xiquetes i xiquets d'entre 8 i 14 anys
LLOC I HORA:
 Auditori Joan Plaça, a les 11 h (sessió escolar amb entrada concertada) i a les 18 h (sessió familiar, entrada lliure) 
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

Per tancar el cicle Dones i ciència al Botànic de 2019, el divendres 15 de febrer us proposem un espectacle de teatre científic original i divertit: Científicas: pasado, presente y futuro. Es tracta d’una activitat dirigida a xiquetes i xiquets d’entre 8 i 14 anys en què cinc investigadores de la Universitat de Sevilla (les científiques del present) donen vida a cinc investigadores del passat (Hipatia, Ada Lovelace, Marie Curie, Rosalind Frankin i Hedy Lamarr) per parlar de la seua vida com a científiques i fer visible el paper de les dones al llarg de la història de la ciència. L’objectiu: aconseguir que les científiques del futur (les xiquetes assistents a la representació) coneguen de prop i se sumen a l’apassionant món de la ciència.

La proposta de Científicas: pasado, presente y futuro resulta, per tant, molt recomanable per a xiquetes perquè els ofereix referents en què poder reflectir-se i models a seguir perquè la ciència siga una opció que consideren completament al seu abast. Però també per als xiquets, ja que els fa coneixedors que les dones han contribuït al llarg de la història a tots els camps del saber, també el científic, que han realitzat aportacions crucials per a l’avanç de les societats i que, per tant, són tan capaces com ells. 

L’obra, idea original de Francisco Vega, està protagonitzada per les científiques Isabel Fernández, M. del Carmen Romero, Adela Muñoz, Clara Grima i M. José Jiménez, amb la participació de Francisco Vega i Alberto Márquez. Ha estat guardonada amb el premi Equit@at 2017 a la promoció de l’equitat de gènere i amb el primer premi en la modalitat “Posada en escena” de la XIX edició del concurs internacional Ciencia en Acción 2018.


MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org
institucional.us.es/cientificas/acerca-de