EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
CONFERÈNCIES - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

DIES: 14 FEBRER 2018

ACTIVITAT EMMARCADA EN LES ACTIVITATS REALITZADES PER COMMEMORAR EL DIA DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

PONENTS: Lucía Hipólito i Mari Carmen Fuentes
LLOC I HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ 

En la segona jornada del Cicle de Dones i Ciència al Botànic, tindrem amb nosaltres a Lucía Hipólito i a Mari Carmen Fuentes. Ambdues ens contaran els seus projectes, centrats en la neurobiologia del dolor i les addiccions, en el primer cas, i en projectes de conservació animal, en el segon.

Per començar, Sexo, drogas y... dolor amb Lucía Hipólito. Estats Units pateix una crisi d’addicció i sobredosi a opiacis i Europa es veu minada pel cost sociosanitari que genera l’addicció a l’alcohol. Com s’inicia l’addicció? Quins mecanismes utilitza i quins factors són importants en el seu desenvolupament o en la recaiguda després de períodes d’abstinència? Conèixer aquestes qüestions és clau per poder desenvolupar teràpies més efectives, tenint en compte, a més, que no totes les persones som iguals ni ho són les situacions en què es poden trobar i propiciar una recaiguda. Hipólito, conscient de totes aquestes qüestions, defensa estudiar els factors més importants en cada situació i persona per poder dissenyar tractaments més personalitzats i efectius en el futur. Hi juga un paper clau el dolor, on aquesta investigadora Hipòlito ha centrat els seus esforços. Hipólito és professora ajudant doctor del departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València. Ha obtingut diversos guardons en la seua trajectòria professional, com el de joves investigadors ESBRA-Nordmann Award o el Premi Talent Jove de Ciència.

A continuació, arribarà el torn de Mari Carmen Fuentes, biòloga del departament de Comunicació de l’Oceanogràfic de València i Investigadora de la Fundació Oceanogràfic. En ConCIENCIA marina, investigación en reproducción animal como proyecto de conservación, el títol de la seua intervenció, ens explicarà com, encara que no podem tenir una arca de Noé, sí existeix la possibilitat de realitzar un banc de gàmetes per intentar conservar les diferents espècies marines. Hem de tenir en compte que 8 milions de tones de plàstic arriben anualment als nostres mars i, molts d’ells, es converteixen en microplàstics. Ingerits per animals, aquests microplàstics els debiliten i els causen la mort. Al seu projecte, Fuentes compara tècniques com la congelació en nitrogen líquid o la liofilització per intentar establir la millor forma de preservació de mostres seminals amb el que pretenen contribuir a un banc de gàmetes que siga l’arca de Noé del segle XXI.

MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org