PLANTES | Banc de germoplasma
El Banc de Germoplasma 茅s una col路lecci贸 de material vegetal viu en forma de llavors i espores. Els seus objectius generals s贸n:

  1. Localitzar, recol路lectar i conservar plantes considerades d鈥檌nter猫s primordial per a la nostra societat.
  2. Treballar per al coneixement cient铆fic orientat a l鈥檕ptimitzaci贸 de la conservaci贸 i l鈥櫭簊 dels recursos fitogen猫tics.
Tota l鈥檃ctivitat del Banc de Germoplasma est脿 orientada a acomplir el comprom铆s de l鈥橢strat猫gia Europea de Conservaci贸 de Plantes (EPCS).
Actualment, s鈥檋i conserven m茅s de mil cinc-centes mostres. Aquesta xifra augmenta any rere any amb noves recol路leccions.

A m茅s de totes les activitats b脿siques que porten a la recol路lecci贸 i preparaci贸 de les llavors per a la seua conservaci贸 a llarg termini i obtenci贸 d'una planta adulta per a reintroduccions, es desenvolupen els seg眉ents aspectes:

  • Recerca de les condicions 貌ptimes de germinaci贸 de les llavors i espores de pterid貌fits.
  • Estudis de p猫rdua de viabilitat, tant de llavors com de espores.
  • Estudi de la dormici贸 que dificulta la germinaci贸 de les llavors en algunes esp猫cies i els pretractaments m茅s adequats per a trencar-la.
  • En col路laboraci贸 amb el Laboratori d'Anatomia e Histologia es du a terme la caracteritzaci贸 de les llavors i espores, especialment de les seues cobertes, estructures amb freq眉猫ncia responsables de la dormici贸 observada en elles.


validxhtml validcss