CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
VALENCIA Y LA CIUDAD QUE PERMANECE

TENDENCIAS EN EL PAISAJE URBANO
MOSTRA FOTOGRÀFICA DE CRISTÓBAL LIDÓN

DIES: 29 ABRIL - 14 JUNY 2015

SALA D'EXPOSICIONS DEL BOTÀNIC, ENTRADA GRATUÏTA

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h
INAUGURACIÓ: dimecres 29 d'abril a les 19h 

Arriba al Botànic Valencia y la ciudad que permanece, mostra fotogràfica de Cristóbal Lidón que ens farà reflexionar sobre les tendències en el paisatge urbà de la nostra ciutat. 

Amb una fesomia que lluita per integrar les zones verdes, el patrimoni històric, el retrobament amb la mar o l’Horta i el seu paisatge cultural, València creix amb una arquitectura i urbanisme de vegades controlat i altres no. Així, assumint que els canvis sempre van a estar, comenta Lidón, el desafiament es trobar una harmonia que no faça perdre el caràcter únic d’aquest ciutat, en integrar allò que vaja aplegant amb el respecte pel nostre passat.

El passeig de l’Albereda, les grans avingudes, la platja del Cabanyal, el centre històric, l'antic llit del Túria o, fins i tot, el Parc Natural de l’Albufera i el mateix Jardí Botànic, són només alguns dels racons que trobarem a les més de 30 imatges que conformen l’exposició. Punts de mira que ens proposa l’autor per pensar i plantejar una opinió sobre l’ordenació urbana d’una ciutat dinàmica amb esperit mil·lenari. Tant si sou d’ací com si acabeu d’arribar, us convidem a participar d’aquesta exposició que podreu visitar a la Sala d’exposicions del Jardí Botànic fins a mitjan juny.

Sobre Cristóbal Lidón
"Descobrisc" la màgia de la fotografia al mateix temps que va evolucionant i desenvolupant-se la tecnologia digital en aquest camp, ja que a partir de l'any 2007 la càmera es va convertint en aqueix inseparable testimoni de tot el que amb una nova visió vaig observant, inclosos els meus viatges per diversos continents i que abans no passaven de ser mers records. El punt d'inflexió arriba en 2012, quan faig un pas més i em prepare per a poder oferir fotografia de major nivell i que no quede reduït a l'àmbit personal. Des de llavors destaquen treballs tant per a la Universitat Politècnica de València com per a empreses de l'àmbit privat. Donada la meua preocupació pels contextos relacionats amb la cura de l'entorn, és quan considere que he d'iniciar un projecte fotogràfic que reflectisca el pols de la integració urbana en la ciutat de València, objecte d'aquesta exposició.
www.recordandopixel.es

validxhtml validcss