CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
(INS)PIRATS PEL BOTÀNIC

5na EDICIÓ DEL CONCURS DE NARRATIVA I PINTURA RÀPIDES A L'AIRE LLIURE DEL BOTÀNIC

DIA: 19 JUNY 2021

LLOC: Jardí exterior del Botànic
HORARI: de 10 a 16h
INSCRIPCIÓ: CAL INDICAR LA MODALITAT (PINTURA I/O NARRATIVA) EN LA QUE VOLEU PARTICIPAR
La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 17 de juny a les 14 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari d'aquesta secció o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant: nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte de la persona interessada i la modalitat on es va a participar, pintura o narrativa. Cal esperar la confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. El dia del concurs s’admetran inscripcions durant l'accés, fins un límit de 25 inscripcions noves (per estricte ordre d’arribada). L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió del concurs.

MÉS INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@uv.es

DESCRIPCIÓ 

Arriba la quinta edició d’InsPirats pel Botànic, el nostre concurs de pintura i narrativa ràpides a l’aire lliure! Una jornada de creació artística per deixar-se seduir pel nostre Jardí en primavera, el seu moment de màxima esplendor.

La natura sempre ha estat musa dels i les artistes, potser perquè ens connecta con eixe instint biològic d’allò que considerem la nostra llar, el nostre origen, perquè ens mostra la bellesa en el seu estat més pur i estimula els nostre sentits, o perquè ens desperta una inexplicable sensació de plenitud. I és que tot en ella és potencialment inspirador i més en un espai com el Botànic, amb un paisatge propi que concentra més de 4.500 espècies vegetals de tot el món i una trajectòria de més de dos-cents anys de recorregut.

La diversitat cromàtica i de formes de les flors, els horitzons infinits coberts de verds, les imponents branques dels arbres monumentals que semblen tocar el cel, la delicadesa dels endemismes de la rocalla, el ball de nenúfars, carpes i granotes a la bassa de l’hivernacle de palmeres, l’ambient tropical dels hivernacles, l’essència del mediterrani… animeu-vos a participar i deixar volar la vostra mirada fins a allò que us semble més fascinant de retratar, ja siga en forma de text o pintura.

Enguany, tenim algunes modificacions per facilitar la dinàmica del concurs i continuar oferint-vos una experiència enriquidora però adaptada a l’actual situació sanitària, així que llegiu-vos les bases amb atenció i no dubteu en demanar-vos informació de qualsevol qüestió. Us esperem a InsPira’ts pel Botànic 2021!

PROTOCOL SANITARI 

Donada la situació sanitària, InsPirats pel Botànic 2021 es desenvoluparà amb les següents restriccions emmarcades al nostre protocol de #JardíSegur:

- Cal mantenir la distància interpersonal en tot moment. També en la cua de registre i inscripció.
- L’ús de mascareta és obligatori.
- Hi ha restricció d’aforament als hivernacles.
- Tant la xarrada per als participants de narrativa com l’entrega de premis es farà asseguts.

VÍDEO DE L'EDICIÓ ANTERIOR


BASES DEL CONCURS

1. PARTICIPACIÓ
Podran participar les persones majors de 16 anys, independentment de la seua nacionalitat o lloc de residència. Sols es podrà presentar una obra per autor/a en cadascuna de les modalitats (narrativa i pintura).

2. LLOC I DATA DE REALITZACIÓ
El concurs serà al Jardí Botànic de la Universitat de València (c/ Quart, 80), el 19 de juny de 2021. No es podrà sortir del recinte amb l’obra. En cas que les condicions meteorològiques, o l’actual situació sanitària, no permeten la celebració del concurs, l’organització es reserva el dret d’ajornar la convocatòria.

3. TÈCNICA I TEMÀTICA
PINTURA: 
La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat amb ell (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes, edificis...). La tècnica serà lliure.

NARRATIVA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, el format serà de microrelat i el dia del concurs es farà el sorteig de la frase d’inici, que haurà de ser inclosa al relat. El text haurà de ser manuscrit, amb lletra llegible i tinta negra, no podrà superar les 150 paraules (sense incloure la frase d’inici), i podrà estar en valencià o en castellà. Els textos amb faltes ortogràfiques o errors gramaticals podran ser exclosos de la deliberació, a judici del jurat.

4. MATERIALS I SUPORT
PINTURA: 
Els participants han d’acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, el qual s’usarà per exposar l’obra el dia del concurs. Com a requisit per a concursar serà imprescindible presentar un suport rígid (fusta, llenç o paper suportat per bastidor), llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 50 cm, i les màximes de 100 cm, a qualsevol dels costats. El suport s’encunyarà el mateix dia del concurs.

NARRATIVA: Els participants han d’acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra: instruments d’escriptura de tinta negra (bolígraf, ploma o retolador de punta fina), suport per a recolzar-se i fulls o quadern per a fer esborranys. L’organització facilitarà a cada participant un full A4 especial on s’haurà d’escriure la versió definitiva del text, i el qual servirà per exposar l’obra. El full s’encunyarà el mateix dia del concurs.

5. INSCRIPCIÓ
La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 17 de juny a les 14 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari d'aquesta secció o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant: nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte de la persona interessada i la modalitat on es va a participar, pintura o narrativa. Cal esperar la confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. El dia del concurs s’admetran inscripcions durant l'accés, fins un límit de 25 inscripcions noves (per estricte ordre d’arribada). L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió del concurs.

6. CELEBRACIÓ DEL CONCURS
El concurs tindrà lloc el 19 de juny al Jardí Botànic de la Universitat de València. Els participants s’han de presentar entre les 10 i les 12 h a l’entrada principal del Jardí, on es comprovarà la seua inscripció al concurs, s’acreditaran i s’encunyarà el suport on realitzaran les obres; o es permetrà la seua inscripció (fins un límit de 25 inscripcions noves per estricte ordre d’arribada).

PINTURA: Comprovada, o realitzada, la inscripció i realitzat l’encunyat, es podrà iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16 h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran als cavallets dels participants al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

NARRATIVA: Comprovada, o realitzada, la inscripció i realitzat l’encunyat, els participants disposaran de temps lliure per estar al Jardí i prendre notes fins les 12 h, quan seran convocats a un espai concret. Allí rebran una breu xerrada per conèixer la història i les col·leccions del Botànic. En acabar, podran iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16 h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

7. PREMIS
El lliurament de premis tindrà lloc al Jardí Botànic, el mateix dia del concurs, per la vesprada. L’hora es comunicarà el dia del concurs. Els premis no podran ser compartits, però sí declarats deserts. Tant els premis de pintura, com els de narrativa, passaran a ser propietat del Jardí Botànic de la Universitat de València, qui serà titular dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública, nova transformació i  exhibició. El jurat es reserva la possibilitat de fer una menció honorífica en cadascuna de les modalitats.

PINTURA
PRIMER PREMI: 700 € i diploma
SEGON PREMI: 400 € i diploma

NARRATIVA
PRIMER PREMI: 400 € i diploma
SEGON PREMI: 200 € i diploma

8. JURAT
El jurat, designat pel Jardí Botànic, estarà relacionat amb el món de l’art, la literatura, i la cultura. La seua identitat es farà pública durant l’entrega de premis.

9. EXPOSICIÓ I RETIRADA DE LES OBRES

Es farà una exposició virtual de les obres presentades, la qual estarà disponible a la web del Jardí Botànic. Acabada l’entrega de premis, les obres estaran exposades màxim una hora i després podran ser retirades. Si no es retiren el dia del concurs, es podrà passar a recollir-les fins els 19 de juliol de 2021. En cas de no retirar l’obra, s’assumirà que es renuncia a ella, i el Jardí Botànic la conservarà en propietat o la destruirà segons el seu propi judici.

10. ACCEPTACIÓ I CONFORMITAT

La participació al concurs suposa l’acceptació de les presents bases i la conformitat amb les decisions que el jurat poguera prendre com a conseqüències no previstes en elles. 

validxhtml validcss