CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
BOTArdorNIC! VISITES GUIADES TARDORENQUES PEL JARDÍ

Canviem d’estació i el Jardí comença a canviar de forma sorprenent. No ens podem perdre aquesta mutació natural de les seues col·leccions per a donar la benvinguda als dies més curts.

Amb l’arribada de la tardor el daurat i el rogenc comencen a esguitar les branques de la nostra arbreda i fulles d’allò més diverses cobriran els camins del Jardí amb cada bufit de vent. I encara que els fruits prendran el relleu en protagonisme en aquesta època, les flors tampoc deixaran de sorprendre’ns. L’aroma fresca de les sàlvies es fusionarà amb la de terra banyada i regnaran en harmonia per tot el jardí; les xicotetes flors de l’arbre de la pluja i les boniques àster ens donaran una acolorida benvinguda que podrem estendre fins la zona de bulboses i la magnífica col·lecció de plantes ornamentals; sense oblidar-nos de la càlida abraçada que sentirem al visitar els nostres hivernacles, amb espècies i flors d’allò més exòtiques que ens tranportaran a terres llunyanes i inexplorables.

Per això, vos convidem novament a gaudir del Botànic mitjançant les nostres visites guiades, que durant tot el curs passat foren gratuïtes, oferint a través del Jardí Botànic un espai segur on gaudir de la natura en temps de pandèmia, i ara tenen una aportació per a garantir la reserva de plaça. Tots els caps de setmanades del 2 d’octubre fins al 19 de desembre, podreu gaudir, prèvia reserva i abonant el preu de la visita, d’un recorregut pel Jardí de la mà dels guies del Gabinet de Didàctica, i descobrir amb els vostres propis ulls les transformacions de la nostra col·lecció vegetal en aquesta estació de l’any.

I com volem que tothom puga gaudir d’aquesta experiència, seguirem fent dos tipus de visites: una per a adults els dissabtes, i altra per a públic més familiar els diumenges. Si veniu amb el grup d’adults podreu conèixer la història del Botànic, curiositats del Jardí, les espècies més emblemàtiques i les que llueixen més espectaculars a la tardor, i a més visitareu els hivernacles i les diferents col·leccions vegetals. D’altra banda, si vos acompanyen xiquets i xiquetes, podreu culminar un entretingut i enriquidor passeig pel Jardí amb  un taller didàctic. La temàtica dels tallers serà variada i cada setmana us anirem informant dels seus continguts (conreus hortícoles, plantes aromàtiques, jardineria, manualitats vegetals, etc.).

El dilluns de cada setmana publicarem les visites del cap de setmana corresponent, i obrirem la reserva de plaça. L’idioma de la visita es publicarà cada setmana, i es farà en valencià i castellà en caps de setmana alterns. L'aforament està fixat en 25, i és obligatori l’ús de mascareta i respectar la distància de seguretat. Si voleu més informació, visiteu la secció #JardíSegur.

Gaudiu del nostre Botànic de tardor a l’aire lliure i amb tota la seguretat, una experiència que es fixarà amb força al vostre imaginari vegetal i que de segur vos portarà a repetir visita en altra ocasió. Un secret? Els capvespres al Jardí són inoblidables!

PRÒXIMES VISITES

DISSABTE 2 OCTUBRE. PÚBLIC GENERAL (castellà)
DIUMENGE 3 OCTUBRE PÚBLIC FAMILIAR (castellà)

DISSABTE 9 OCTUBRE. PÚBLIC GENERAL (valencià)
DIUMENGE 10 OCTUBRE PÚBLIC FAMILIAR (valencià)

DISSABTE 16 OCTUBRE. PÚBLIC GENERAL (castellà)
DIUMENGE 17 OCTUBRE PÚBLIC FAMILIAR (castellà) 

DISSABTE 23 OCTUBRE. PÚBLIC GENERAL (valencià)
DIUMENGE 24 OCTUBRE PÚBLIC FAMILIAR (valencià) 

DISSABTE 30 OCTUBRE. PÚBLIC GENERAL (castellà)
DIUMENGE 31 OCTUBRE. PÚBLIC FAMILIAR (castellà) 

DISSABTE 6 NOVEMBRE. PÚBLIC GENERAL (valencià)
DIUMENGE 7 NOVEMBRE. PÚBLIC FAMILIAR (valencià) 

DISSABTE 13 NOVEMBRE. PÚBLIC GENERAL (castellà)
DIUMENGE 14 NOVEMBRE. PÚBLIC FAMILIAR (castellà) 

DISSABTE 20 NOVEMBRE. PÚBLIC GENERAL (valencià)
DIUMENGE 21 NOVEMBRE. PÚBLIC FAMILIAR (valencià) 

DISSABTE 27 NOVEMBRE. PÚBLIC GENERAL (castellà)
DIUMENGE 28 NOVEMBRE. PÚBLIC FAMILIAR (castellà) 

validxhtml validcss