CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
VÍDEOS #UNJARDÍDECIÈNCIA

VÍDEOS #UNJARDÍDECIÈNCIA

Com sabeu, la setmana del 23 al 29 al Jardí Botànic hem celebrat la setmana de la ciència, un esdeveniment de divulgació científica que celebren cada mes de novembre nombroses institucions a tota Europa i que té com objectiu acostar la ciència al públic de totes les edats i fomentar vocacions científiques augmentant l’atractiu de la ciència, sobretot en els més menuts.

El Jardí Botànic de la Universitat de València aquest any de nou s’ha sumat a aquesta iniciativa i ha ofert un variat programa d’activitats amb conferències, visites guiades, tallers i jornada de portes obertes que tots heu pogut gaudir.

A més a més, al llarg de la setmana llançàrem un seguit de vídeos titulats Un Jardí de Ciència, el lema central d’aquesta edició, amb els quals us hem presentat part de la tasca de suport a la investigació que es fa des del Jardí, amb l’objectiu de mostrar que el Botànic és un espai de natura, però també de ciència.

Amb els quatre vídeos publicats, el Botànic ha volgut mostrar-vos tant la tasca que es fa de conservació de plantes vives com de preservació de la biodiversitat vegetal que es realitza des de l’edifici d’investigació. I ara ja podeu gaudir en qualsevol moment d’aquests interessants vídeos, doncs estan disponibles al canal de Youtube del Jardí Botànic.

El primer vídeo ens acosta a una de les instal·lacions científiques més emblemàtiques del Botànic, l’Herbari de la Universitat de València, de la mà del seu conservador, Jesús Riera. L’herbari és una col·lecció de plantes seques i premsades que garanteix la seua conservació de forma permanent i s'encarrega de conservar les mostres vegetals i facilitar-les al personal investigador que les necessite en les seues investigacions. Actualment compta amb uns 250.000 plecs d'herbari, i cada any incrementen la seua col·lecció vegetal.

Al segon vídeo, Jesús Riera ens segueix explicant les tasques que es duen a terme des de l'Herbari, però se centra en aquella que és sens dubte una de les més interessants, la prospecció de la biodiversitat vegetal. Ens conta com planifiquen les eixides al camp per a recollir les mostres vegetals i molts més detalls sobre la seua recol·lecció, premsat, identificació i catalogació.

Ja el tercer vídeo publicat ens apropa al Banc de Germoplasma, la unitat tècnica del Jardí Botànic que s'encarrega de conservar a llarg termini material vegetal viu, fonamentalment llavors i espores. Elena Estrelles, la seua conservadora, ens explica tots els detalls sobre les tasques que desenvolupa des d’aquesta institució primordial per a la conservació de les espècies vegetals.

Finalment, teniu disponible l’últim vídeo que vos ajudarà a fer-vos una idea general de tot el que s’ha anat publicant durant aquesta Setmana de la Ciència 2020 i que resumeix tota la informació dels vídeos.

Entra al Youtube i endinsa’t en un Jardí de Ciència!

validxhtml validcss