CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
NATURA PERMANENT

PEL DIA DE LA CIÈNCIA, OBRIM LES PORTES DE MANERA GRATUÏTA I ENCETEM UNA INICIATIVA PER PARLAR DE BOTÀNICA MITJANÇAT ELS TATUATGES. 

El Botànic celebra la setmana de la ciència, aquest diumenge 19, amb una jornada de portes obertes al Jardí i llançant la campanya Natura permanent en les xarxes socials, basada en els qui trien tatuatges botànics i en parlar de les espècies escollides.

I és que sempre podem trobar la ciència a les coses que ens envolten, fins i tot a la nostra pròpia pell. Decidir-se per un objecte o símbol per a tatuar-se no és una elecció fàcil, i dependrà de molts factors, que inclouen els gustos personals i el valor sentimental però també les modes. Hem vist elements tribals, lletres xineses, personatges animats... i com no, sobretot als darrers anys, també plantes.

Així que des del Botànic no volem desaprofitar l'oportunitat i us proposem que ens feu aplegar fotografies dels vostres tatuatges que tinguen continguts de flors i plantes. A partir d’elles, el nostre personal ens explicarà de la planta que s’heu tatuat, el seu nom, curiositat i si la tenim per a contemplar en directe al nostre Jardí.

Però la idea no és nostra, ens hem inspirat en l’original concurs de tatuatges prehistòrics que enguany organitzà Paleorama. Com no anàvem a imaginar després submergir-nos en aquest món per a parlar de botànica?

EN QUÈ ES BASA LA CAMPANYA?

Amb Natura permanent el Jardí Botànic pretén mostrar-vos tatuatges botànics i analitzar-los des d’una perspectiva científica. Podeu fer-nos-els aplegar per mail a cicbotanic@uv.es o a través de qualsevol de les nostres xarxes socials. Quan els rebem vos explicarem les nostres normes d’anàlisi i elecció, i vos comunicarem si heu sigut seleccionats. Ara bé, el requisit indispensable és que la flor, la planta, el fruit, la fulla que tingueu siga l’element principal del vostre tatuatge.

Amb tot el material que aconseguim, una vegada al mes publicarem un tatuatge i tot el contingut botànic que ens semble que vos serà interessant. Anima’t i participa, mostrant-nos la botànica que porteu a la pell o descobrint la que porten els qui teniu al voltant. 

validxhtml validcss