EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

| NOTÍCIES
ESTUDI SOBRE PLANTES MEDICINALS ANSIOLÍTIQUES I INDUCTORES DEL SOMNI

Des del Jardí Botànic de la Universitat de València i la Facultat de Farmàcia de la mateixa universitat, s'està desenvolupant una interessant investigació sobre unes de les aplicacions de les plantes medicinals més útils per a millorar la nostra qualitat de vida: el seu paper com ansiolítiques i inductores del somni. A més a més, en la primera fase d'aquest estudi necessitem saber si les plantes medicinals formen part del teu dia a dia i amb quins fins les utilitzes. 

 
I és que hi ha múltiples maneres d'abordar l'estudi de les plantes medicinals, però sobretot ens interessen els que tracten sobre aplicacions que a curt o mitjà termini ens faran sentir-nos millor. Així doncs, el treball de recerca del qual parlem cerca obrir nous camins en l'aplicació pràctica i eficaç d'aquestes millores que ens aporta el món vegetal. En concret parlem de plantes que poden resoldre, o almenys disminuir, dues conseqüències negatives derivades del frenètic ritme de vida predominant en la societat moderna i, per això mateix, molt presents en el dia a dia de multitud de persones: l'ansietat, i la falta o disminució de la qualitat del somni que tots necessitem. 
 
Aquesta investigació, que porta per títol Estudi de l'ús de plantes medicinals ansiolítiques i inductores del somni a la Comunitat Valenciana, constitueix la Tesi Doctoral de Silvia Borrás Huertas, i està dirigida pel Dr. Sr. José Luís Ríos Cañavate, del Departament de Farmacologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, i la Dra. Sra. Isabel Martínez Solís, del Departament de Farmàcia de la Universitat CEU Cardenal Herrera. 
 
El treball té dues fases, i la primera, en la qual necessitem la vostra col·laboració, consisteix en la realització de qüestionaris per a conéixer com ens relacionem a la Comunitat Valenciana amb les plantes medicinals. Les consumim? Confiem en elles? Per a què les hem introduïdes en les nostres rutines? Ajudeu-nos a saber més sobretot això emplenant una enquesta anònima que no us ocuparà més d'uns minuts, i per descomptat, compartiu-la tantes vegades com vulgueu. Una vegada s'hagen recopilat les dades necessàries, la segona part del treball de recerca es durà a terme en els laboratoris del Jardí Botànic, i us comptarem des del Jardí, i en espores.org, els resultats i conclusions que s'obtinguen. El Botànic, un Jardí de ciència. 
 
Enllaç a l'enquesta:

https://bit.ly/303hTVo

Nota: L'enquesta és anònima, d'acord amb la Llei orgànica 3/2018 del 5 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i de caràcter voluntari per part d'habitants de la Comunitat Valenciana majors de 18 anys.