EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

FLORÍSTICA

DESCRIPCIÓ

La florística és la part de la fitogeografia dedicada a inventariar les entitats sistemàtiques o tàxons d’un territori, és a dir, el que comunament anomenem la flora d’eixe territori, així com a l’estudi de la seua àrea. Els estudis florístics es troben a la base del coneixement de la biodiversitat vegetal d’un terreny determinat, i la seua existència és fonamental per a desenvolupar estratègies de conservació vegetal. Gràcies a aquests estudis sabem de la presència i la distribució d’espècies endèmiques, rares o amenaçades i podem planejar actuacions de conservació per a garantir la seua supervivència.

La prospecció acurada dels territoris i l’alçament d’inventaris florístics constitueixen el procediment habitual dels estudis florístics, juntament amb la recol·lecció de mostres vegetals, que degudament preparades i dessecades es conserven en els herbaris com a testimoni de localitats de tàxons i com a material bàsic per a la realització d’estudis de biosistemàtica vegetal.

COMPONENTS DEL GRUP

Investigadors:
- Dr. Gonzalo Mateo Sanz (gonzalo.mateo@uv.es), professor de la Universitat de València
- Dr. Carlos Fabregat Llueca (carlos.fabregat@uv.es), doctor en biologia. Investigador autònom
- Dra. Silvia López Udias (silvia.lopez@uv.es), doctora en biologia. Investigadora autònoma
- Olga Mayoral García-Berlanga (olga.mayoral@uv.es), profesora de la Universitat de València

Col·laboradors habituals:
Dr. Vicente J. Arán Redó, Juan A. Alejandre Saénz, Miguel Ángel Gómez Serrano, Alfredo Martínez Cabeza, Juan M. Pisco García i Agustín Coronado Martínez.