EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | CONFERÈNCIES
CIÈNCIA A LA FRESCA: TOT TÉ UN FINAL

XARRADES CIENTÍFIQUES I MÚSICA A L'AIRE LLIURE

DIA: 8 JULIOL 2021

HORA: 20 h.
LLOC: plaça Carles Pau del Jardí Botànic de la Universitat de València (entrada per c/ Quart, 80).
ACCÉS: entrada gratuïta, aforament limitat.

JARDÍ SEGUR

La mascareta serà obligatòria en tot moment. L’activitat serà amb cadires que mantindran la distància de seguretat. Hi haurà servei de barra però només estarà permès el consum a la cadira.

DESCRIPCIÓ 

El Jardí Botànic estrena la tercera edició de Ciència a la fresca, el cicle estiuenc de xarrades científiques més interessant i original que podeu trobar. Un projecte en col·laboració amb La Física del Grel que enguany hem volgut dedicar a 'El cicle de la vida'. Serà perquè tota aquesta situació ens ha deixat molt sensibles, però hem volgut dedicar el cicle enguany a la vida i la mort, les dos cares de la moneda.

Començarem per la mort amb Tot té un final, la primera jornada que tindrà lloc el pròxim dijous 8 de juliol, que tot i semblar dramàtic, no ha de ser-ho i, fins i tot, pot resultar molt interessant. 

Aquest dia tindrem xarrades dedicades a la Botànica funerària, amb el Catedràtic Josep A. Rosselló, perquè les plantes es troben ben presents als dos punts claus de la vida humana: el naixement i la mort. Parlarem d’elements botànics, propietats i simbolisme. També parlarem de El fin de lo natural, i la farmacèutica i divulgadora Gemma del Caño ens obrirà els ulls sobre com el terme natural s’ha desfigurat tant en alimentació que ja ni sabem ben bé allò que vol dir. Per últim, l’investigador José Beltrán en Cuando en el universo pone The End, especularà sobre possibles destins del nostre univers, determinats sobre tot per les propietats del seu sector, com no, obscur.

I tot açò, acompanyat del millor Jazz, aquesta vegada melancòlic, de Kontxi Lorente i Latino Blanco. Un duo a càrrec de Kontxi, prestigiosa pianista i compositora navarra, i Latino, reconegut saxofonista i flautista valencià, que ens oferiran un repertori adaptat de temes originals i versions d'allò més ambiental, elegant i singular.  

PARTICIPANTS

JOSEP A. ROSSELLÓ
Catedràtic de Botànica de la Universitat de València. La seua recerca aborda aspectes evolutius de les plantes així com altres relacionats amb adulteracions alimentàries i botànica forense.

GEMMA DEL CAÑO
Farmacèutica especialista en seguretat alimentària. Actualment treballa en la indústria alimentària com a directora tècnica Qualitat- Farma, activitat que compagina amb la seua faceta més divulgativa a través d'una secció en Gent Desperta (Ràdio Nacional), i col·laborant en naukas i Salud Sin Bulos. A més és autora del blog farmagemma i del llibre Ya no comemos como antes, y menos mal.

JOSE BELTRÁN
Investigador de la Universitat de Salamanca, en l'especialitat de la cosmologia i les teories de gravetat. Doctorat per la Universitat Complutense de Madrid amb estades post-doctorals en les universitats de Ginebra, Louvain-la-Neuve i Marsella, i l'Institut de Física Teòrica de Madrid.

KONTXI LORENTE
Amb el seu so energètic i la seua sensibilitat, aquesta pianista i compositora nascuda a Pamplona s'ha convertit en un dels valors emergents del nou jazz nacional. De formació clàssica i jazzística, compagina tots dos estils com a intèrpret en diferents agrupacions, com a pianista acompanyant de dansa i com a compositora de bandes sonores. 

LATINO BLANCO
Saxofonista i flautista especialitzat en jazz, i director del Col·lectiu Sedajazz des d'on dirigeix diferents formacions i és docent de l'escola. Ha participat en la gravació de més de 30 discos de Jazz i 45 d'altres estils.