EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
ORQUÍDIES A LA TARDOR

TROBADA ORGANIZADA PER L’OVAL

DIES: 1 - 2 OCTUBRE 2022

LLOC: Jardí exterior, Umbracle i Sala Cavanilles

Activitats gratuïtes amb l´entrada al Jardí.

DESCRIPCIÓ

Torna una de les jornades més esperades de la tardor, la trobada d’orquídies de l’Associació d'Orquidiòfils Valencians (OVAL). Un cap de setmana al voltant d’aquesta gran família vegetal que omplirà de color i exuberància el nostre Jardí, on col·laboren el Consolat d’Equador en València i el mateix Botànic.

Per una banda, tant dissabte com diumenge, trobareu al voltant de l’Umbracle del Jardí una zona d’exhibició amb exemplars d’allò més curiosos, creada per a l’ocasió, a més de diferents punts de venda per part de viveristes especialitzats, per si voleu emportar-vos algun exemplar a la vostra llar. Si sou principiants, no dubteu en aprofitar i demanar informació o assessorament sobre les vostres adquisicions, i si sou experts, de segur que trobeu alguna espècie curiosa per ampliar la vostra col·lecció.

A més, us animem a aprendre més sobre aquesta particular família vegetal mitjançant les diferents xarrades programades a la Sala Cavanilles on en aquesta ocasió podreu aprendre sobre les orquídies de l’Equador i el seu habitat i cultiu, conèixer més sobre la mirmecofilia, l’associació entre plantes i orquídies, i deixar-vos aconsellar pels qui més saben sobre orquídies!

I els més menuts també podran acostar-se al món de les orquídies mitjançant un concurs infantil de dibuix amb premi, on podran participar durant tot el cap de setmana i deixar volar la seua imaginació.

Us animeu a formar part al Botànic del magnífic món de les orquídies? Us esperem!

PROGRAMA DE LES JORNADES

Exhibició d’orquídies i venda. Umbracle (Jardí exterior). De 10 a 19 h. El diumenge la venda serà solament fins a les 18.00 h.

Concurs de dibuix d’orquídies per a xiquets i xiquetes. Dissabte d'11 a 14 h i diumenge d'11 a 14 h. Umbracle (Jardí exterior).

DISSABTE 1 OCTUBRE

11 h. Apertura oficial exposició. Umbracle

11.30 h. Xerrada. Orquídies de l‘Equador, el seu habitat i cultiu. A càrrec de Mario Portilla d’Equaflor. (Sala Cavanilles)  

12.30 h. Visita guiada a l’hivernacle d’orquídies del Jardí Botànic a càrre de Rufo Yuste. (Punt d’eixida davant la carpa de l’Associació).

DIUMENGE 2 OCTUBRE

11 h. Xerrada. La Mirmecofilia a les orquídies. A càrrec de Manuel Lucas, conservador de l’orquidiari d’Estepona  (Sala Cavanilles) 

12.30 h. Visita guiada a l’hivernacle d’orquídies del Jardí Botànic a càrre de Rufo Yuste. (Punt d’eixida davant la carpa de l’Associació).

11-14 h. Concurs de dibuix infantil (Umbracle)

18 h. Entrega de premis del concurs de dibuix i donació de plantes al Jardí Botànic per part del consolat de l’Equador a València.

Tancament de l’exposició

MÉS INFORMACIÓ

www.orquioval.org