EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2022

AGENDA | EXPOSICIONS
VERANO (AMPLIADA FINS 6 DE NOVEMBRE)

AQUAREL·LES BOTÀNIQUES DE JOSÉ SABORIT

DIES: 12 MAIG - 23 OCTUBRE 2022

LLOC: Estufa Freda del Botànic
HORARI: de dilluns a diumenge, de 10 a 21 h de maig a agost; fins a les 20 h en setembre i les 19 h en octubre. 

DESCRIPCIÓ

Enguany, el primer racó del Jardí en canviar d’estació serà l’Estufa Freda amb Verano. Una selecció d’aquarel·les botàniques de José Saborit, que ens acosten a la natura més propera de l’artista valencià.  

Aquest herbari il·lustrat va brollar de forma natural a la Serra Calderona, concretament a Nàquera, a la casa familiar del pintor. El espai on es van assentar les arrels del seu imaginari vegetal en eixa primera època de descobriment i entusiasme que és la infància. Totes les formes vegetals que l’envoltaven van conformar la seua percepció del món i després, al llarg de la seua vida, han servit de fil per trenar les seues successives incursions en la natura.

Així, ara, inspirat per la força de la llum i els colors estiuencs dels últims deu anys, Saborit ens convida a passejar pel seu particular jardí amb més de 80 aquarel·les, per contemplar les plantes i la seua bellesa, però també els seus detalls i allò que poden arribar a expressar. Fulles, espines, branques i flors que composen un retrat càlid i intimista de la flora mediterrània, la nostra terra, sota el comissariat de Lola Mascarell i Carlos Marzal.

SOBRE L’ARTISTA

José Saborit

És pintor, escriptor i Catedràtic de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, a més d'Acadèmic de Número de la Reial Acadèmia de Sant Carles de València.

Des de finals dels anys 80, la seua pintura s'ha mostrat en més d'un centenar d'exposicions col·lectives i individuals, i figura en diferents institucions i col·leccions privades nacionals i estrangeres. Entre les seues últimes exposicions destaca Con el aire (Centre del Carmen, Generalitat Valenciana, 2008), Más al Sur (IVAM, 2012), La misma savia (Galeria Shiras, València 2017), Art Madrid (2018), La escalera de Jacob (Galeria Shiras, 2018), Mientras la luz (O_Lumen, Madrid, 2018-19).

Entre les seues publicacions destaca Retórica de la Pintura (Càtedra, 2000, al costat d'Alberto Carrere), Formas de caminar (UPV, 2007) i els llibres de poemes Flor de sal (Pre-Textos, 2008) La eternidad y un día (Pre-Textos, 2012), La misma savia (XXX Premi de poesia UNICAJA, Pre-Textos, 2016), Carta al hijo (Veintiúnversos-Banda llegendària, 2017) i un extens assaig sobre pintura titulat Lo que la pintura da (Pre-Textos, 2018).

SOBRE ELS COMISSARIS

Lola Mascarell

Es licenciada en Ciencias de la Información y actualmente ejerce como profesora de Lengua Castellana y Literatura. Como periodista ha trabajado en diversos medios de comunicación locales y ha colaborado como crítica literaria en distintas publicaciones. De 2008 a 2012 dirige el Taller de Narrativa de la UPV. En 2010 publica su primer poemario, “Mecánica del prodigio”, en la editorial Pre-textos. “Palabras en el yunque. Memorias de un taller de escritura”, un ensayo sobre su experiencia en talleres literarios, ve la luz en la editorial Cocó, en el año 2012. Un año después obtiene el Premio Internacional de Poesía Emilio Prados, otorgado por la Diputación de Málaga y el Centro Cultural Generación del 27, con el libro de poemas “Mientras la luz” (Pre-textos, 2013). Ese mismo libro recibe el Premio Alcalá en 2014. Su tercer libro de poemas ‘Un vaso de agua’ ve la luz en el año 2018 dentro de la prestigiosa colección La cruz del sur de la misma editorial.  

Carlos Marzal 

Un dels principals representants de la poesia de l'experiència, que va dominar la lírica espanyola en els anys 80 i 90. Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València, és poeta, narrador i assagista. Entre els seus poemaris, destaquen La vida de frontera, Los países nocturnos o Fuera de mí. Aquest últim va rebre el Premi de Poesia Fundació Loewe en 2004. Ha sigut guardonat també amb el Premi de la Crítica de Poesia Castellana (2001), el Premi Nacional de Poesia (2002) i el Premi de Poesia Antonio Machado (2003). És autor de tres novel·les, de les quals l'última (Los pobres desgraciados hijos de perra) va resultar finalista en el premi Setenil en 2011. La seua primera novel·la, Los reinos de la casualidad (Tusquets, 2005), va ser considerada com la millor novel·la de l'any pel suplement El Cultural del periòdic El Mundo. En 2013, va publicar un llibre d'aforismes titulat  La arquitectura del aire. Actualment combina les seues col·laboracions com a articulista i crític literari en revistes especialitzades i periòdics, amb la docència en la Universitat de Virgínia.

VISITA VIRTUAL

Ara també pots gaudir de la mostra sigues on sigues. Fes clic ací i comença la visita!