EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
DIA DE LA FASCINACIÓ PER LES PLANTES I DELS MUSEUS

JORNADA DE PORTES OBERTES AMB VISITES GUIADES GRATUÏTES

DIA: 18 MAIG 2021

INFORMACIÓ

ENTRADA: lliure, sense inscripció, durant tot el dia
VISITES GUIADES: gratuïtes prèvia inscripció mitjançant el formulari que trobareu en aquesta secció.
Cal especificar en comentaris la sessió a la que voleu assistir: a les 11 h en castellà, a càrrec d'Isabel Martínez-Nieto (botànica), i a les 12 h en valencià, a càrrec d'Alexis Maravilla (botànic). Punt de eixida a la taquilla del Jardí.

DESCRIPCIÓ

El pròxim 18 de maig celebra amb el Botànic el Dia de la Fascinació per les Plantes i Dia dels Museus! Una ocasió perfecta per posar en valor el Jardí com a museu verd i deixar-nos seduir per la riquesa que amaga el món vegetal.

Com a qualsevol altre espai museístic, exposem les nostres peces, les plantes, ordenades en col·leccions. 27 són en total i inclouen espècies assassines però també molt amenaçades, gegants i diminutes, sucoses i tòxiques, que viuen en l’aire o sobre l’aigua, d’aroma embriagador o pestilents... Totalment fascinant, no creieu?

Però no tothom sap que a més a més tenim 4 temàtiques clau per diferenciar les nostres col·leccions.  Cítrics, fruiters, espècies hortícoles, medicinals i ornamentals, entre altres, compondrien aquelles que denominen plantes útils, ja siga per menjar, fer paisatge o millorar la nostra salut, entre altres funcions; mentres que si parlem d'espècies mediterrànies, carnívores, aquàtiques o desèrtiques, podrem acostar-nos al curiós món de les adaptacions vegetals, de com les plantes inventen estratègies per sobreviure en ecosistemes molt concrets. Les col·leccions que denominem sistemàtiques ens permetran relacionar característiques entre espècies per a entendre de la seua escala evolutiva. I per últim, aquelles englobades sota el criteri biogeogràfic ens ajudaran a comprendre l’origen i motiu de la distribució de les plantes arreu del món.

Per tot allò volem convidar-vos en aquest dia tan especial a descobrir aquestes i altres curiositats sobre les plantes del Jardí mitjançant diferents visites guiades amb els nostres experts botànics, Alexis Maravilla i Isabel Martínez-Nieto. Així que, si teniu lliure entre setmana, no dubteu en acostar-vos i gaudir d’aquesta jornada d’entrada i activitats gratuïtes.