EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DELS MONUMENTS I ELS LLOCS HISTÒRICS

ENTRADA LLIURE, VISITES GUIADES GRATUÏTES I GIMCANA FAMILIAR

L'aforament de les visites guiades està complet. Disculpeu les molèsties!
A la gimcana familiar no cal inscriure's, només heu de sol·licitar el plànol a taquilla i gaudir de l'activitat al Jardí pel vostre compte.

DIA: 18 ABRIL 2021

DESCRIPCIÓ

El pròxim diumenge 18 d’abril celebrem Dia Internacional dels Monuments i els Llocs Històrics amb una jornada de portes obertes al Botànic. Una data molt significativa per al nostre Jardí, com a Bé d’Interès cultural que som, on volem convidar-vos a explorar i descobrir el nostre patrimoni natural i arquitectònic.

Per una banda, podreu visitar la magnífica arbreda monumental del Jardí de la mà d’una de les nostres especialistes en arboricultura, Marta Muñoz, qui vos desvetllarà les singularitats i curiositats que envolten a cadascun dels exemplars més destacats, des del roure de Virgínia que ens dona la benvinguda amb el seu imponent tronc, impossible de cobrir amb una abraçada, passant per la carrasca centenària, l’arbre mediterrani per excel·lència, o el nostre particular Citrus maxima, ara mateix en flor i que acabarà donant pummelos i taronges en un mateix arbre.

A més, en la mateixa visita, l’arquitecte Adrià Torres, ens acompanyarà a recórrer l’umbracle i els diferents hivernacles que caracteritzen el Botànic. Espais que destil·len caràcter i història en cada racò i detall de la seua estructura, però amb una funció molt important, convertir el nostre Jardí en una llar per a aquelles espècies que necessiten un hàbitat molt concret, com són les espècies de clima tropical o desèrtic.

I per als qui veniu amb menuts, us hem preparat una gimcana familiar per convertir-vos en exploradors i descobrir els secrets que amaguen els nostres monuments. Només heu de sol·licitar el plànol a taquilla i completar totes les proves per gaudir i emportar-vos a casa un regal molt verd.

Animeu-vos a participar d’aquest dia d’entrada lliure amb diferents activitats per posar en valor el nostre Jardí més monumental. Us esperem!

PROGRAMACIÓ

- JORNADA DE PORTES OBERTES
Entrada lliure al Jardí durant tot el dia
- VISITES GUIADES GRATUÏTES PEL PATRIMONI MONUMENTAL
Horari i lloc:
des de l'entrada al Jardí, a les 10 i a les 11.30h.
Duració: una hora cadascuna.
Guies: Marta Muñoz, Enginyera Agrícola, especialitzada en arboricultura; Adrià Torres, arquitecte i investigador de la noció d’ecosistema urbà
Inscripció: cal reserva prèvia a través del formulari d'inscripció (indicant la sessió en l'apartat de comentaris) d'aquesta secció o escrivint un email a cicbotanic@uv.es
Aforament: 15 participants per sessió

- GIMCANA FAMILIAR
Vine al Jardí el dia 18 i et donarem un plànol per a recórrer alguns dels nostres monuments més importants. Busca’ls, troba’ls, contesta a les preguntes i podràs recollir el teu premi a l’eixida.
Horari: tot el dia.