EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
ILLUSTRACIENCIA 7

EXPOSICIÓ DEL PREMI INTERNACIONAL D'IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA I DE NATURA

DIES: 26 JUNY - 12 OCTUBRE 2020.

LLOC: Sala Hort de Tramoieres
ACCÉS: gratuït
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20 h. 

DESCRIPCIÓ

Aquest estiu el Jardí Botànic torna a acollir una mostra que ja comença a ser habitual a les seues sales, Il·lustraciència 7, l’exposició itinerant amb 40 il·lustracions científiques i de natura seleccionades en la sèptima edició del Premi Internacional d’il·lustració Científica i de Natura. Elegides per un jurat professional d’entre les més de 400 propostes presentades, cadascuna d’elles ens mostra una espècie botànica o animal o un element geològic, representats amb distintes tècniques com el grafit, l’aquarel·la o el dibuix digital, amb un bell acabat estètic, atenent sempre el rigor científic que caracteritza la disciplina de la il·lustració científica.

“L’objectiu d’Il·lustraciència és visibilitzar i posar en valor el treball dels il·lustradors científics, així com apropar el coneixement científic a la societat a través de l’art”, explica el fundador i coordinador de la iniciativa, Miquel Baidal. En la Sala del Botànic podrem gaudir d’aquestes meravelloses il·lustracions que van més enllà d’una simple manifestació artística, ja que són una ferramenta bàsica per a l’avanç i la divulgació de la ciència.

Entre les obres que trobarem al Jardí estan les premiades Passeriformes de Santiago de Chile, d'Elvis Antonio Salazar Jorquera, i Threadfin morphology, de Paulo Presti, premis d’il·lustració naturalista i científica, respectivament. També hi ha hagut tres mencions especials a les obres El limpiador de caballos, de Camilo Enrique Maldonado Marin (que a més ha obtingut el premi del públic, una categoria, igual que la itinerància de l’exposició, per a difondre el coneixement científic més enllà dels cercles especialitzats), La rana de cristal de Yaku Luis Alonso Diatchenko i Botella colonizada por organismos marinos de Juan Francisco Rodríguez Garcia.

Quant a les il·lustracions amb valor botànic, trobarem un preciós Tragopogon pratensis, de Sabrina Luoni, escollit com imatge principal de la mostra en València, una planta anemocora, que significa que dispersa les seues llavors pels aires. I el preciós paisatge Jurasico de Puebla d’Aldo Domínguez de la Torre, una representació hipotètica d’una vall durant el Juràssic, recopilant tota la informació proporcionada pel registre fòssil respecte a la flora que existia a la regió: falagueres, Bennettitals, Equisetals i coníferes.

També una dissecció d’un Caqui d’Amaia Torres Piñeiro, per distingir, en un tall transversal, les huit cavitats ovàriques on es formen les llavors, i el Castaño de Índias, de Svetlana Lanse, per admirar en detall el fruit recobert d’espines. Podrem observar el Ciclo de vida del musgo endémico, d’Andrea Ugarte, i la germinació de les llavors del Algarrobo, de Juan José Ramos Canales. Per últim, en la il·lustració Detalles del bosque tropical, d’Ana Isabel Beltran Olmos, escollida per al vinil que ens rep a l’entrada de l’exposició, una preciosa bromèlia que està acompanyada d’algunes espècies animals que trobaríem en un bosc tropical plujós a la selva de Costa Rica.

Il·lustraciència és un projecte coordinat pel MNCN-CSIC i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)- Ministeri de Ciència i Innovació i Fundació “La Caixa”. Des de fa més de deu anys, aquesta iniciativa ha convocat il·lustradors i científics de tot el món en el seu Premi Internacional d’Il·lustració Científica i Naturalista, acumulant milers de propostes, creant una comunitat de professionals i aficionats a aquesta disciplina i organitzant una gran varietat d’activitats per a tot tipus de públics on ciència i art s’uneixen per a transmetre coneixement a la societat.

Més informació en Illustraciencia


                              


                        VISITA VIRTUAL ILLUSTRACIENCIA 7