EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | TALLERS DE VACANCES
TALLERS DE NADAL PER A XIQUETS I XIQUETES

ORGANITZA EL GABINET DE DIDÀCTICA

DIES: 23 DESEMBRE 2019 - 3 GENER 2020

SESSIONS: 23, 24, 26, 27, 30 i 31 de desembre de 2019, 2 i 3 de gener de 2020 
HORA: de 10 a 14h. Possibilitat d'ampliar horari, guarderia de 8.30 a 10h, i servei de pícnic de 14 a 16h (si hi ha grup mínim i els alumnes portaran el dinar)
EDAT: de 3 a 12 anys (xiquets ja escolaritzats)
PREU: els 8 dies són 160 €. Possibilitat de dies solts per 21 €. El servei de guarderia són 2,5 € més per dia i el de pícnic 3 €. Descomptes per a germans

DESCRIPCIÓ

Aquest mes de desembre convidem una vegada més als més menuts a celebrar el Nadal al Jardí Botànic. Vuit dies per gaudir d'aquestes festes tan especials i amb els reis sí, però no d'Orient... sinó de la disfressa! Insectes i plantes que es camuflen a la natura d'una forma espectacular, ja siga per a no ser menjats, per a enganyar a les seues preses o per atraure als seus pol·linitzadors. Haurem d'estar molt atents per que res és el que sembla!

Parlarem de papallones i altres insectes amb forma de fulles o branquetes, de mantis que semblen orquídies i d'orquídies que semblen insectes, de plantes que aparenten ser altres espècies vegetals i, fins i tot, de plantes que figuren ser pedres! 

Però no només l'aparença serveix per a confondre, ja que molts animals es guien per l'olfacte per a trobar parella o trobar menjar. I en aquest sentit algunes plantes resulten autèntiques impostores, mitjançant aromes agradables o no, per a atraure als seus pol·linitzadors o capturar delicioses preses, com en el cas de les plantes carnívores.

Descobrirem junts aquestes interessants estratègies mitjançant diferents activitats dins de l'aula però també fora, al nostre magnífic Jardí, on podrem investigar i experimentar. Sense oblidar-nos dels jocs, la música, els pintacares i les manualitats, per a començar amb molta diversió l'any vinent!

Celebra el Nadal amb el Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Es pot realitzar la matricula a través del formulari d´inscripció d´aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.es o cridant al 96 315 68 18/661427512

PROGRAMACIÓ DELS TALLERS DE NADAL

2019

23 DESEMBRE. MIMETISME 
Què és i per a què serveix. Parlarem del mimetisme i el camuflatge com a conseqüència de l'evolució.
24 DESEMBRE. ARTRÒPODES: ELS REIS DE LA DISFRESSA
Bitxo pal, papallona fulla seca i insecte fulla. Descobrirem el seu cos, el seu hàbitat i moltes curiositats.
26 DESEMBRE. MIMETISME VEGETAL: PLANTES CARNÍVORES
Estudiarem com han evolucionat aquest tipus de plantes per a poder adaptar-se a l'entorn.
27 DESEMBRE. ELS ENEMICS DELS ARTRÒPODES
Hi ha moltes espècies d'ocells al Jardí, així que aquest dia aprofitarem per a observar com alguns ocells s'alimenten d'artròpodes i com aquests intenten evitar que els mengen.
30 DESEMBRE. ELS IMITADORS DE LES ORQUÍDIES
Aquest dia ens centrarem en el mimetisme del pregadéu orquídia. Coneixerem una mica sobre el seu cos, el seu hàbitat i curiositats. A més, parlarem de les orquídies mediterrànies, que es “disfressen” d'insectes per a poder ser pol·linitzades.
31 DESEMBRE. PEDRES DEL DESERT
Existeixen unes plantes molt especials, que es figuren ser pedres per a passar inadvertides. Vegem-les.

2020

2 GENER. PLANTES IMPOSTORES
Hi ha plantes que imiten a altres plantes. Per exemple el ségol, que és més resistent que el blat, capaç de sobreviure condicions més hostils. S'ha preadaptat com a gra mitjançant mimetisme amb el blat, per a aprofitar-se de la cura dels humans.
3 GENER. EL PERFUM DE LES PLANTES
Ens endinsarem en les olors de les plantes i veurem com no tots són agradables. Algunes aromes són especials per a atraure a certs animals… estudiem-los. A més, dia festiu, amb pintacares i jocs.