EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
DIA DE LA FASCINACIÓ PER LES PLANTES I DELS MUSEUS

JORNADA DE PORTES OBERTES AL BOTÀNIC

DIA: 18 MAIG 2019

ENTRADA I ACTIVITATS GRATUÏTES PER A TOT TIPUS DE PÚBLIC

El 18 de maig és el Dia de la Fascinació per les Plantes i, al Botànic, tenim un doble motiu per celebrar aquest dia, ja que també es commemora el Dia dels Museus, i el nostre centre no és altra cosa que un museu de plantes. Exposem, com fan la resta de museus, a través de col·leccions que agrupen l’objecte de conservació, estudi, admiració, fascinació. I amb la programació que hem preparat per a aquest especial dia 18, volem apropar-vos de primera mà totes aquestes col·leccions, no sols les de plantes vives del jardí exterior, sinó també aquelles que normalment resten custodiades pel nostre personal a disposició de la comunitat científica l’Herbari i el Banc de Germoplasma.

Una jornada per reivindicar la importància del món vegetal i gaudir d'elles mitjançant la nostra fireta d'associacions fascinades per les plantes, diferents tallers i demostracions, i les visites guiades que farem pels racons més sorprenents del Jardí.

I és que el dia de la Fascinació per les Plantes és una activitat que porta celebrant-se des de 2015, sota el paraigües de l’European Plant Science Organisation (EPSO) i Global Plant Council. i que enguany compta amb la participació de 47 països d’arreu del món. Des de tota classe d’institucions científiques, com universitats, jardins botànics, centres de recerca, museus, etc. s’han organitzat activitats per a tot tipus de públics per donar a conèixer el fonamental paper del món vegetal en agricultura, producció sostenible, gestió forestal, aprofitament per a la indústria farmacèutica, paper, energia... així com la importància de la conservació de la biodiversitat. Es tracta, en definitiva i segons ha explicat l’EPSO, de plantar llavors virtuals en les ments de les persones que recorden que la ciència de les plantes és de rellevant significança per al nostre present i futur.

I si voleu saber més d'aquest dia, a la pàgina web plantday18may.org es poden consultar les activitats organitzades en tots els països participants.  

PROGRAMA

10 - 21 h. JORNADA DE PORTES OBERTES

10 - 18 H .FIRETA D'ENTITATS I ASSOCIACIONS PASCINADES PER LES PLANTES
A la plaça Carles Pau, amb la participació de l’Associació Botànica Espanyola de Palmeres i Ciques (ABEPYC), l’Associació d’orquidiòfils valencians (OVAL), el Amics dels cactus i suculentes (ACYS), l’Associació Llavors d’Ací, l’Associació espanyola de jardineria ecològica, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural, el Centre d’investigacions sobre desertificació (CIDE), l’Associació espanyola de la rosa (AEROSA), entre altres.

10.30 - 13.30 H, TALLER INFANTIL "MINIFASCINADOS POR LAS PLANTAS"
Un espai per a la creació amb textures d’elements del Jardí per als xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys. Taller de 30 min a càrrec d’acorquevols animació.

11 - 14 h. VISITAS GUIADAS AL HERBARIO Y EL BANCO DE GERMOPLASMA DEL BOTÀNIC
Els grups de visita es formaran al llarg del matí a la carpa informativa del Jardí Botànic.

12 H. VISITA GUIADA PER CONÈIXER ALGUNES DE LES NOSTRES PLANTES MÉS FASCINANTS
Inscripció per ordre d'arribada a la carpa informativa del Jardí Botànic.

12 H. ACTUACIÓ DE LA COLLA DE DOLÇAINES I PERCUSSIÓ DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
A l’Umbracle.   

17 H. VISITA GUIADA PER CONÈIXER ALGUNES DE LES NOSTRES PLANTES MÉS FASCINANTS
Inscripció per ordre d'arribada a la carpa informativa del Jardí Botànic.

CONCURS DE XARXES SOCIALS: vine i deixa constància de la teua fascinació per les plantes. Si vens a celebrar amb nosaltres el Dia de la Fascinació per les Plantes, no t’oblides de pujar una foto en el Jardí a Twitter o a Instagram amb el hashtag #plantesquefascinen i nombrant al @jardibotanicuv. Es podrà participar fins les 23.59 h del dissabte 18 de maig de 2019 i entre totes les persones participants, sortejarem 2 lots composats d’un abonament anual al Botànic i una planta fascinant (1 lot entre els participants per twitter i altre entre els participants per instagram)!