EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
CONCURS: (INS)PIRATS PEL BOTÀNIC

4ª EDICIÓ DEL CONCURS DE NARRATIVA I PINTURA RÀPIDES A L'AIRE LLIURE DEL BOTÀNIC

DIA: 15 JUNY 2019

IMPORTANT: CAL INDICAR LA MODALITAT (PINTURA I/O NARRATIVA) EN LA QUE VOLEU PARTICIPAR

LLOC: Jardí exterior del Botànic
HORARI: de 10 a 16h
INSCRIPCIÓ: La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 13 de juny a les 14 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari disponible en aquesta pàgina web, però cal indicar en "comentaris" la modalitat on es va a participar: pintura o narrativa. Cada persona inscrita ha d’esperar la confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió del concurs.

MÉS INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@uv.es

DESCRIPCIÓ 

Arriba la quarta edició d’Inspirats pel Botànic! El nostre concurs de pintura i narrativa ràpides a l’aire lliure amb diferents tallers per a grans i menuts. I és que, segons els diccionaris, inspirar-se és sentir-se motivat per algú o alguna cosa per al desenvolupament de la pròpia creació. També l’estímul o lucidesa sobtada que sentim i ens afavoreix la creativitat, la cerca de solucions a un problema, la concepció d’idees per a començar un projecte. Així que sí, és com imaginem, eixa espurna amb la que començaria tot i després de la qual ja no podríem parar fins treure el que tenim a dins, allò que volem mostrar, contar o expressar.

Des del Jardí Botànic volem que si escrius o pintes vingues ací a buscar la teua espurna. Qui sap si la trobaràs en l’ombra que projecten les palmeres, en el soroll del teu peu en xafar una branca, en un nom científic que sona llunyà, rere el tronc, mirant al cel, acariciant, murmurant, en el record d’una antiga visita o en la sorpresa de saber-te en una illa màgica, verda i impossible al centre d’una gran ciutat. El que sabem cert és que serà teua, que quan la trobes ho sabràs i que des d’eixe moment, encara que no vulgues, seràs un dels nostres InsPirats i InsPirades, qui fan possible este concurs i tot el que l’envolta. 

Enguany celebrarem aquesta jornada creativa el pròxim 15 de juny. Un dia en què els participants en la modalitat de pintura o de narrativa, a més de poder passar un dia fabulós en companyia o en solitari, hauran de deixar-se seduir pel Botànic per descobrir, al final del dia, qui són els InsPirats triats pel nostre jurat. I novament, amb una selecció de les obres presentades i ja passat el dia del concurs i el lliurament de premis, farem una mostra que s’exposarà durant tot l’estiu al Botànic.

Tota persona amb inquietuds artístiques i narratives està convidada a passar un dia al Botànic pintant, dibuixant i/o escrivint mentre gaudeix de l’ambient primaveral i les col·leccions del Jardí. Així que no ho dubtes i, si t’interessa la proposta, emplena el formulari d’inscripció per apuntar-te a Inspirats pel Botànic!. La participació en l’activitat és completament gratuïta.

I per anar obrint boca us oferim una sèrie de cursos relacionats que tindran lloc al Jardí, en maig i juny, abans del concurs:

25-26 MAIG. IL·LUSTRA BOTÀNICA
Taller d’aquarel·la amb Alicia Malesani
25 MAIG - 1 JUNY. DIBUIXAR I PINTAR AMB MANUEL SÁEZ
Taller artístic infantil
1 JUNY. PLANTES EN EL FANG

Taller de transferència sobre ceràmica 

VÍDEO DE L'EDICIÓ ANTERIOR


BASES DEL CONCURS

1. PARTICIPACIÓ
Podran participar les persones majors de 16 anys, independentment de la seua nacionalitat o lloc de residència. Sols es podrà presentar una obra per autor/a en cadascuna de les modalitats (narrativa i pintura).

2. LLOC I DATA DE REALITZACIÓ
El concurs serà al Jardí Botànic de la Universitat de València (c/ Quart, 80), el 15 de juny de 2019. No es podrà sortir del recinte amb l’obra. En cas que les condicions meteorològiques no permeten la celebració del concurs, l’organització es reserva el dret d’ajornar la convocatòria.

3. TÈCNICA I TEMÀTICA
PINTURA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat amb ell (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes, edificis...). La tècnica serà lliure.

NARRATIVA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses al relat. El text haurà de ser manuscrit, amb lletra llegible i tinta negra, no podrà superar una cara d’un full, i podrà estar en valencià o en castellà. Els textos amb faltes ortogràfiques o errors gramaticals podran ser exclosos de la deliberació, a judici del jurat.

4. MATERIALS I SUPORT
PINTURA: Els participants han d’acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, que s’usarà per exposar l’obra el dia del concurs. Com a requisit per a concursar serà imprescindible presentar un suport rígid (fusta, llenç o paper suportat per bastidor), llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 50 cm, i les màximes de 120 cm, a qualsevol dels costats. El suport s’encunyarà el mateix dia del concurs.

NARRATIVA: Els participants han d’acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra: instruments d’escriptura de tinta negra (bolígraf, ploma o retolador de punta fina), suport per a recolzar-se i fulls o quadern per a fer esborranys. L’organització facilitarà a cada participant un full A4 especial on s’haurà d’escriure la versió definitiva del text, i que servirà per exposar l’obra. El full s’encunyarà el mateix dia del concurs.

5. INSCRIPCIÓ

La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’inicia el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclou el 13 de juny a les 14 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant un formulari disponible a la pàgina web www.jardibotanic.org Cada inscrit ha d’esperar confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. Per a més informació, contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@uv.es. No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió del concurs. 

6. CELEBRACIÓ DEL CONCURS
El concurs tindrà lloc el 15 de juny al Jardí Botànic de la Universitat de València. Els participants s’han de presentar entre les 10 i les 12 h a l’entrada principal del Jardí, on es comprovarà la seua inscripció al concurs, s’acreditaran i s’encunyarà el suport on realitzaran les obres.

PINTURA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, es podrà iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16 h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran als cavallets dels participants al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

NARRATIVA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, els participants disposaran de temps lliure per estar al Jardí i prendre notes fins les 12 h, quan seran convocats a un espai concret. Allí comptaran amb una zona de biblioteca per consultar llibres relacionats amb el Jardí i amb la botànica, i rebran una breu xerrada per conèixer la història i col·leccions del Botànic. En acabar, podran iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16 h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.

7. PREMIS
L’entrega de premis tindrà lloc al Jardí Botànic, el mateix dia del concurs, per la vesprada. L’hora es comunicarà el dia del concurs. Els premis no podran ser compartits, però sí declarats deserts. Tant el primer i segon premi de pintura, com el de narrativa, passaran a ser propietat del Jardí Botànic de la Universitat de València, qui serà titular dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública, nova transformació i  exhibició. 

PINTURA
PRIMER PREMI: 600 € i diploma
SEGON PREMI: 300 € i diploma
ACCÈSSIT:  150 €, diploma i abonament anual d’entrada al Jardí.

NARRATIVA
PRIMER PREMI: 400 € i diploma
SEGON PREMI: 200 € i diploma
ACCÈSSIT: 100 €, diploma i abonament anual d’entrada al Jardí.

8. JURAT
El jurat, designat pel Jardí Botànic, estarà relacionat amb el món de l’art, la literatura, i la cultura, i estarà designat pel Jardí Botànic. La seua identitat es farà pública durant l’entrega de premis.

9. EXPOSICIÓ I RETIRADA DE LES OBRES
Es farà una exposició a una sala del Jardí Botànic, amb una selecció de les obres presentades, durant un període de temps que serà anunciat en l’acte d’entrega de premis. La selecció serà realitzada pel jurat i pel Jardí Botànic. Les obres podran signar-se per a ser exposades després de l’entrega de premis. Acabada l’exposició, les persones participants podran retirar les seues obres en un termini de 15 dies, per al que serà imprescindible la presentació del document que acredite la participació en el concurs. En cas de no retirar l’obra, s’assumirà que es renuncia a ella, i el Jardí Botànic la conservarà en propietat o la destruirà segons el seu propi judici.

10. ACCEPTACIÓ I CONFORMITAT

La participació al concurs suposa l’acceptació de les presents bases i la conformitat amb les decisions que el jurat poguera prendre com a conseqüències no previstes en elles.