EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
JORNADA DE PORTES OBERTES PEL DIA DE LA CIÈNCIA

ENTRADA GRATUÏTA I VISITES GUIADES

DIA: 24 NOVEMBRE 2018

Entrada lliure tot el dia. Visita guiada en valencià, 11 h, i en castellà, 12.30 h. Els interessats es podran apuntar el mateix dia, a partir de les 10 h i per ordre d'arribada, en la taquilla del Jardí.

DESCRIPCIÓ 

Com tots els anys al mes de novembre les institucions, centres d’investigació, espais culturals, centres educatius i mots més llocs als pobles i ciutats s’omplin de ciència per celebrar la Setmana de la Ciència i la Tecnologia. Al Jardí Botànic de forma continuada se fan activitats científiques de tot tipus, sobretot relacionades amb la natura, el medi ambient i la botànica. Xarrades, exposicions, excursions, cursos i projeccions, entre altres, pretenen acostar el món de les plantes al públic. Tot i això, també escollim un dia per obrir les portes de forma gratuïta i que ningú tinga excusa per no entrar al Botànic a veure tot el que ofereix el Jardí en plena tardor.

Enguany el dissabte 24 serà tot el dia d’entrada lliure, i a més el nostre director, Jaime Güemes, farà dos visites guiades, una en valencià i altra en castellà. Aprendrem de la història d’un Jardí que naix al s.XVI de la mà d’altres jardins botànics europeus, de com en 1802 aplega a la seua ubicació actual, l’antic Hort de Tramoieres, fora de les muralles de la ciutat, i de tots els passos següents fins a ser el Botànic que coneguem avui dia. Recorrerem també les seues col·leccions, des de l’Escola Botànica que ens rep només accedir, fins a les plantes medicinals, mediterrànies, suculentes, tintòries o d’horta, entre altres, passant per la impressionant col·lecció de palmeres i arbres monumentals.

Hivernacles, umbracle i exposicions de fotografia de natura son altres atractius del Jardí per passar un dissabte de tardor al centre de la ciutat envoltats de verd i, al temps, celebrar que al novembre la ciència és protagonista de les agendes d’activitats. I és que el Botànic és molt més que les plantes entre les que passegem, donat que es dedica a la conservació, a través de les col·leccions exteriors, el seu banc de llavors i els seu herbari, i conta amb personal investigador que centra la seua recerca en espècies rares, endèmiques o amenaçades, biologia molecular o diversitat vegetal entre altres.