EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
IGUALTAT I MEDI AMBIENT, JORNADA DE PORTES OBERTES AMB ACTIVITATS INFANTILS

ENTRADA I ACTIVITATS GRATUÏTES, DE 10 A 14 H

DIA: 28 OCTUBRE 2018

LLOC I HORA: Jardí exterior amb activitats infantils a l'Estufa freda, de 10 a 14 h
ENTRADA: 
Accés lliure al Botànic, aforament limitat a les activitats que també seran gratuïtes a excepció de la sessió infantil de ioga.  

DESCRIPCIÓ 

Acabem el cicle "Igualtat i medi ambient" amb un matí d'entrada gratuïta al Botànic amb activitats per a tots els públics al voltant d'aquesta temàtica.

Els més menuts tindran aquest dia un paper protagonista. I és que, per una banda, podran gaudir del taller "El Jardí dels contes igualitaris" que mitjançant la dramatització de relats infantils, es convidarà als grups participants a replantejar-se els rols del gènere, amb l’objectiu de fomentar la igualtat d’oportunitats entre xiquets i xiquetes.  I després, titelles! Amb "Els detectius del medi ambient" resoldrem un misteri tots junts per parlar de natura i sostenibilitat d'una manera molt divertida.

A més, dins del nostre cicle de "Ioga per a menuts i famílies", també hi haurà una sessió infantil aquest diumenge on xiquets i xiquetes podran també connectar amb la natura mentre practiquen exercici de forma saludable. 

La resta del nostre públic, podrà participar de les visites guiades gratuïtes que com cada últim diumenge de mes ens descobriran els racons i les plantes protagonistes de cada racó del Jardí.

I també música! En aquest cas i context comptarem amb Piacere dei Traversi i el seu projecte "Vita Christi d'Isabel de Villena, música i literatura a la corona d'Aragó". Una iniciativa per recuperar la figura de la primera escriptora coneguda de la literatura valenciana.   

CICLE IGUALTAT I MEDI AMBIENT

Un programa de conferències amb expertes en la matèria i d’activitats per a tots els públics que té per objectiu, en primer lloc, provocar la reflexió des de la perspectiva de gènere de models que aposten pel progrés sostenible. En segon lloc, analitzar la relació home, dona i recursos. I, finalment, es proposa abordar la pràctica pedagògica sobre els reptes mediambientals incorporant els coneixements de les dones relacionats amb l’accés, ús i aprofitament dels recursos naturals i els seus efectes en el canvi climàtic, la repartició i  producció alimentària, la feminització de la pobresa i els grans moviments migratoris. Dos àmbits, igualtat i medi ambient, considerats transversals al currículum del nostre sistema educatiu, que cal fomentar que siguen efectivament abordats en la pràctica educativa d’escoles, instituts i universitats.

Aquesta realitat, que avança acceleradament en un món globalitzat, necessita urgentment tenir en compte la contribució de les experiències i sabers de les dones per a enfortir un compromís, que represente tant a dones com a homes, de desenvolupament humà i sostenible del planeta.

PROGRAMACIÓ D'ACTIVITATS

10 - 11.30 H. TALLER: EL JARDÍ DELS CONTES IGUALITARIS
A càrrec de Patricia Caicedo
Lloc:
Al costat de l'Estufa Freda
Descripció: Mitjançant la dramatització de relats infantils, es convidarà al grup participant a replantejar-se els rols del gènere, amb l’objectiu de fomentar la igualtat d’oportunitats entre xiquets i xiquetes.
Dirigit a: xiquets de 5 a 10 anys, acompanyats de persones adultes. 
Accés i duració: entrada lliure en grups de 10 participants, amb una durada de 20 minuts per grup. 

11 - 12 H. VISITA GUIADA GRATUÏTA PEL JARDÍ
Lloc: Eixida des de la porta principal del Jardí.
Inscripció: en taquilla per ordre d'arribada. 

12 - 13 H. VISITA GUIADA GRATUÏTA PEL JARDÍ
Lloc: Eixida des de la porta principal del Jardí. 
Inscripció: en taquilla per ordre d'arribada. 

12 - 13 H. TITELLES: ELS DETECTIUS DEL MEDI AMBIENT
A càrrec d'Entucole, Emilio Pérez
Lloc: 
Estufa Freda
Descripció: Juan i Ana dipositen les deixalles tots els dies al contenidor corresponent. Però un matí, es troben que els contenidors han desaparegut! El veïnat del poble no sap què fer, les deixalles s’acumulen a les cases, és un caos. Però Juan i Ana estan decidits a investigar i descobrir què ha pogut passar... 
Dirigit a: públic familiar
Accés i duració: entrada lliure amb aforament limitat, 1 h. 

12 - 13 H. IOGA PER A MENUTS
Lloc: Umbracle  
Inscripció i matrícula: en taquilla per ordre d'arribada. cal abonar 5 euros per participant a l'activitat. 

12 - 13 H. CONCERT: PIACERE DEI TRAVERSI.
Lloc: Auditori Joan Plaça

PROGRAMA DEL CICLE