EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | CONFERÈNCIES
EXPERIÈNCIES EN CLAU DE GÈNERE I MEDI AMBIENT

COLOQUIO AMB POR TI MUJERONGD INFÀNCIES I DONES DEL MÓN, I MICOLÒGIC-VALÈNCIA

DIA: 24 OCTUBRE 2018

LLOC I HORA: Estufa freda, 19 h (Jardí exterior)
ENTRADA: 
Accés lliure, aforament limitat 

CICLE IGUALTAT I MEDI AMBIENT

Aquesta activitat està emmarcada al cicle "Igualtat i medi ambient". Un programa de conferències amb expertes en la matèria i d’activitats per a tots els públics que té per objectiu, en primer lloc, provocar la reflexió des de la perspectiva de gènere de models que aposten pel progrés sostenible. En segon lloc, analitzar la relació home, dona i recursos. I, finalment, es proposa abordar la pràctica pedagògica sobre els reptes mediambientals incorporant els coneixements de les dones relacionats amb l’accés, ús i aprofitament dels recursos naturals i els seus efectes en el canvi climàtic, la repartició i  producció alimentària, la feminització de la pobresa i els grans moviments migratoris. Dos àmbits, igualtat i medi ambient, considerats transversals al currículum del nostre sistema educatiu, que cal fomentar que siguen efectivament abordats en la pràctica educativa d’escoles, instituts i universitats.

Aquesta realitat, que avança acceleradament en un món globalitzat, necessita urgentment tenir en compte la contribució de les experiències i sabers de les dones per a enfortir un compromís, que represente tant a dones com a homes, de desenvolupament humà i sostenible del planeta.

DESCRIPCIÓ DEL COL·LOQUI

S'abordarà, en primer lloc, dos exemples de bones pràctiques al voltant de la implementació de projectes pedagògics encaminats a la cura, cultiu i recol·lecta en horts urbans, i on els protagonistes principals són la infantesa i la dona. En segon lloc, s’exposarà l’experiència ambiental que optimitza la reutilització i aprofitament de residus per a la seua conversió en adob, pràctica que contribueix a la sostenibilitat del sistema alimentari i la cura del medi ambient.

PARTICIPANTS I XARRADES

- Lucy Polo, de l’Associació Por Ti Mujer, ens parlarà sobre Gènere i sostenibilitat
- Caralina Iriarte i Silvia Oto, d’ONGD Infàncies i dones del món, compartiran el projecte Cultivant la igualtat amb la infantesa desafavorida. Ambdós projectes són exemples de bones pràctiques d’implementació de projectes pedagògics encaminats a la cura, cultiu i recol·lecta en horts urbans. 
Patricia Díaz, gerent en Micologic-València, exposarà en Economia circular: repensar l’agroalimentació la seua experiència en una iniciativa que optimitza la reutilizació i aprofitament de residus per a la seua conversió en adob.

PROGRAMA DEL CICLE