EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
BESTIARI

FOTOGRAFIES DE GUILLEM VIDAL 

DIES: 15  SETEMBRE - 19 OCTUBRE 2018 

SALA HORT DE TRAMOIERES, ENTRADA GRATUÏTA 
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 20 H  

DESCRIPCIÓ 

Observar la natura. Detingudament. I, al veure roques, arbres o arrels, trobar-se rostres, personatges, éssers que ens miren i que, fins i tot, transmeten emocions. Guillem Vidal ens presenta en la mostra titulada Bestiari les fotografies de les seues trobades amb aquests  éssers que poblen la natura i que ens observen sense ser del tot visibles. Formen un bestiari peculiar, imaginari, inspirat en els coneguts bestiaris populars a l’Edat Mitjana.   

Els bestiaris, que tenen una llarga tradició en la literatura, són treballs que recopilaven, catalogaven i descrivien un conjunt d’animals o plantes. Generalment, s’acompanyaven d’il·lustracions, d’interpretacions visuals. A Bestiari, Guillem Vidal fa el procés que comentem a la inversa, i partint de les imatges fotogràfiques fruït d’una mirada incessantment cercadora, ofereix a l’espectador l’oportunitat de crear el seu propi relat, la seua pròpia lectura. Un perfil en una roca, un ull en una escorça d’arbre o una cara en una arrel. Una lupa a la natura per apropar-nos, quasi com en un joc infantil, als detalls plens de vida imaginada que també hi podem trobar.  

La mostra, amb un total de 22 fotografies, s’estructura en dos apartats. Al primer d’ells, ‘Retrats’, ens ofereix una sèrie de fotografies en què, amb l’enquadrament adequat, el fotògraf aconsegueix no sols fer-nos visibles aquests personatges de la natura, sinó que també els dota de vida. Ens miren. Els mirem. Prenen cos, identitat, i els sentim. A la vegada, ens convida també a recórrer les avantguardes artístiques, des del puntillisme i expressionisme al cubisme.  

‘Màscares i mirades’ és el títol del segon apartat de l’exposició. En aquest, Vidal treballa les fotografies inicials per acoblar-los el seu simètric amb el que obté el personatge que vol introduir-nos. Cada peça resultant té la bellesa de la perfecta simetria, una bellesa ideal i monstruosa que no existeix a la natura. Els rostres i mirades resultants ens connecten, com un test de Rorschach, amb personatges molt variats: els de la literatura fantàstica de Lovecraft, els simis humans d’El planeta dels simis o els propis de cultures maies i asteques, orientals hindús o africanes. 

L’exposició, que estarà a la Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València fins al proper 15 d’octubre, ha estat produïda pel Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i es pot visitar gratuïtament.  

Guillem Vidal és dissenyador gràfic i fotògraf. Va estudiar Disseny Gràfic a l’Escola Eina de Barcelona, on també es va iniciar en el món de la fotografia. Ha exposat els seus treballs en diverses galeries i institucions, com el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Kowasa Gallery, Obra Social de Sa Nostra (Menorca) o Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis.

MÉS INFORMACIÓ

www.guillemvidal.com