EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
TALLER D'HORTS URBANS

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA AL JARDÍ, PRÈVIA INSCRIPCIÓ

DIA: 6 JUNY 2021

LLOC: Horta del Jardí Botànic
HORARI:
Hi hauran diferents sessions, a les 10.30, 11.30 i 12.30 h, amb una duració d'una hora cadascuna.
DIRIGIT A: públic familiar
INSCRIPCIÓ: l'activitat és gratuïta abonant l'entrada al Jardí, però l'aforament és reduït i cal inscriure's prèviament mitjançant el fomulari que trobareu en aquesta secció (indicant en comentaris la secció en la que esteu interessats), telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es i indicant: nom, i cognoms de les persones que voleu participar (fins a un màxim de 6 per reserva), la sessió en la que esteu interessats i un telèfon de contacte. 

DESCRIPCIÓ

El Botànic pel medi ambient culminarà el pròxim diumenge 6 de juny amb un taller molt especial al voltant del racó més sucós del Jardí, l’horta. Una activitat gratuïta amb l’entrada al Botànic en col·laboració amb València Canvia pel Clima.

I és que enguany aquesta iniciativa, promoguda des del Servei d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València i la Fundació València Clima i Energia, donarà suport a la campanya  Menja bé i salva el clima, que es desenvoluparà als mercats municipals durant la primera setmana de juny a fi de potenciar l’alimentació de proximitat, els productes de temporada i la sobirania alimentària, entre altres.

Així, des del Jardí Botànic volem sumar-nos a aquesta tasca amb un taller d’horts urbans per gaudir en família. Per una banda, mitjançant una visita guiada per l’horta del Jardí, us contarem del projecte agroecològic que hem desenvolupat en col·laboració amb Llavors d’ací, destacant la importància d’espais com aquests per conservar el nostre patrimoni vegetal agrícola i comestible, i de la seua relació amb una alimentació saludable i sostenible. 

Per altra, us iniciarem en les tasques dels hortolans i hortolanes, i us explicarem com es desenvolupen els cultius, els tipus de substrats i de llavors que podem trobar, la importància de les estacions i el clima, i quines parts a nivell botànic es mengen en cada cas, entre altres coses. I per acabar realitzarem una xicoteta pràctica amb planters i receptacles de torba premsada que us podreu emportar a casa per iniciar el vostre propi hort urbà.

A més a més, eixe dia comptarem també amb un punt d’informació a l’horta de València canvia pel clima per a conscienciar sobre la importància de l'alimentació en la conservació del clima.

PROTOCOL SANITARI

L'aforament estarà limitat a 20 participants per grup, d'acord amb les mesures COVID 19 d'aforaments reduïts. Caldrà dur mascareta, es farà presa de temperatura i a l’entrada del Jardí trobareu gel hidroalcohòlic perquè us pugueu desinfectar les mans. Si vols més informació, visita la secció #JardíSegur