EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
DIA INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

JORNADA DE PORTES OBERTES AMB VISITES GUIADES GRATUÏTES
AFORAMENT COMPLET, DISCULPEU LES MOLÈSTIES

DIA: 22 MAIG 2021

INFORMACIÓ

ENTRADA: lliure, sense inscripció, durant tot el dia
VISITES GUIADES: gratuïtes prèvia inscripció mitjançant el formulari que trobareu en aquesta secció. Cal especificar en comentaris la sessió a la que voleu assistir: a les 11 h o a les 12 h, totes dues en castellà. Punt de eixida a la taquilla del Jardí. Els assistents a les visites rebran com a obsequi la guia d'aus del Botànic.
GUIES: Lidia López, especialista en plantes, i Juan Gutiérrez, especialista en aus, tots dos biòlegs i alumnes del màster de Biodiversitat i Conservació de la UV. 

DESCRIPCIÓ

El proper 22 de maig, el Jardí Botànic celebra el Dia Internacional de la Diversitat Biològica amb una jornada de portes obertes i visites guiades gratuïtes, perquè us acosteu a conèixer l’ampla varietat d’espècies que habiten el nostre bosc urbà.

I és que passejar sota els arbres del Botànic és com donar-te un bany de biodiversitat amb les més de 4.500 espècies diferents de plantes que alberga. Una xifra impressionat per a les 4,33 hectàrees que té el nostre Jardí, però que només reflecteix una xicoteta part de la gran diversitat biològica que hi ha al nostre planeta. Tot un tresor que es troba greument amenaçat i que hem de conservar i gaudir al mateix temps, des d’una perspectiva sostenible on “Tu ets part de la solució” (lema designat per l'ONU per al 2021). Cada acció compta, perquè tots estem connectats com en un gran ecosistema.

És per això que les plantes no viuen a soles al nostre Jardí, sinó que estan interrelacionades amb altres espècies com els fongs, que milloren la capacitat d’absorció d’aigua i nutrients a les arrels, els bacteris que descomponen les seues restes orgàniques i ens ajuden a fer compost, els insectes que pol·linitzen les flors i permeten la seua reproducció, o les aus que es mengen els seus fruits i afavoreixen la dispersió de les seues llavors, entre molts altres exemples.

Doncs enguany, en el Dia de la Biodiversitat volem descobrir-vos justament aquestes, les espècies alades que es mouen entre les branques del Jardí. Així, de la mà dels biòlegs Lidia López i Juan Gutiérrez, especialistes en biodiversitat, podreu recórrer el Jardí amb vista d’ornitòlegs per a identificar, escoltar, admirar i entendre les principals aus que s’amaguen al Botànic ara, en primavera. Visites guiades gratuïtes a les que podreu apuntar-vos prèvia inscripció, a més dels ja habituals itineraris estacionals de cap de setmana del Gabinet de Didàctica.

I si us quedeu amb ganes de més, no oblideu que en la taquilla del Jardí podreu adquirir la guia ‘Un bosc de plomes’, editada pel Jardí en col·laboració amb SEO Birdlife, amb què descobrireu les 79 espècies d’aus que es poden observar al Jardí al llarg de l’any.