EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

VISITES VIRTUALS

 

El Jardí Botànic, com a espai únic dintre de la ciutat de València, és un museu de plantes, però també un centre de conservació i investigació, a banda de desenvolupar tasques educatives i divulgatives i comptar amb una extensa agenda cultural i científica. Entre els nostres objectius es troben atraure el màxim nombre de públic possible, per a que descobresca aquest oasi, el gaudisca i el done a conéixer. A banda, també volem que qui no puga acostar-se al centre de València tinga l’experiència de recórrer els corredors del Jardí.

A més a més, les persones amb mobilitat reduïda també podran gaudir sense limitacions d'uns espais que pel seu caràcter històric i per les seues singularitats constructives podrien ocasionar problemes d'accessibilitat. Tot per aconseguir que esteu on esteu pugueu gaudir de les meravelloses col·leccions que acullen els hivernacles i les exposicions del Jardí.

 


Quins sons aquests hivernacles i que contenen aquestes boniques construccions que esguiten el paisatge del Jardí? Vos contem una mica. Primer de tot, aquell que més crida l’atenció a les fotografies, l’hivernacle tropical, el més important tant pel seu valor històric com arquitectònic. Fou alçat a mitjan s. XIX i es tracta de la primera edificació espanyola que té el ferro i el vidre com a principals materials. A l’interior, vos cridarà l’atenció la vegetació exuberant adaptada a aquest tipus de climes, com les lianes típiques de les selves plujoses, les plantes epífites que viuen en les branques dels arbres, i el gran ventall de fulles gegants que demanen captar la llum escassa que els aplega en aquests sotaboscos.
VISITA L'HIVERNACLE TROPICAL

 

I just enfront d’ell, altres quatre hivernacles de ferro i vidre, més menuts, que responen a un disseny semblant al gran. Antigament s’utilitzaven per a produir plantes que després es traslladaven a les diferents col·leccions del Jardí, i amb la restauració s’habilitaren com a espais d’exposició oberts al públic. Actualment estan dedicats a les orquídies que, amb unes 20.000 espècies, constitueixen una de les famílies més grans del Regne de les Plantes; a les carnívores, que com viuen en llocs on el sòl és molt pobre en elements minerals s’han adaptat a capturar xicotets insectes dels quals obtenen els nutrients; les falagueres, les plantes vasculars més antigues i les primeres que van colonitzar el medi terrestre; i les bromèlies, una família gran i característica a la qual pertanyen la pinya tropical, el clavell d’aire i diverses plantes ornamentals d'interior.
VISITA LES ORQUÍDIESVISITA LES FALAGUERES

 

 

 

 

VISITA LES BROMÈLIES

 

 

 

VISITA LES CARNÍVORES

 

I el passeig continua per la Caseta del Romaní, construïda, com els quatre anteriors hivernacles i del que parlarem a continuació, a la darreria del s. XIX, i restaurats un segle més tard. En el passat era l’estufa de les falgueres, però després es va usar per al conreu de plantes crasses. Allí es completa la col·lecció exterior de plantes desèrtiques, i acull les crasses sensibles a les baixes temperatura. Per últim, ens anema un racó amb molt d’encant del Jardí, la bassa, i allí trobarem l’hivernacle amb el seu nom, amb una selecció de palmeres tropicals.

 VISITA LA CASETA DEL ROMANÍ

 

 

 

 

VISITA L'HIVERNACLE DE LA BASSA

 

Fes click, i gaudeix dels nostres hivernacles sigues on sigues!


 

El Jardí Botànic torna a acollir una mostra que ja comença a ser habitual a les seues sales, Il·lustraciència 7, l’exposició itinerant amb 40 il·lustracions científiques i de natura seleccionades en la sèptima edició del Premi Internacional d’il·lustració Científica i de Natura. Elegides per un jurat professional d’entre les més de 400 propostes presentades, cadascuna d’elles ens mostra una espècie botànica o animal o un element geològic, representats amb distintes tècniques com el grafit, l’aquarel·la o el dibuix digital, amb un bell acabat estètic, atenent sempre el rigor científic que caracteritza la disciplina de la il·lustració científica.

 

 

 

VISITA ILLUSTRACIENCIA 7

 

El Botànic acull "Del Jardí al bosc", una mostra de pintura de l'artista visual Victoria Chezner. El fet de passar del jardí al bosc implica un procés d'evolució personal al llarg del temps; implica la immersió pausada i observadora en diferents paisatges, en un procés de cerca i trobada. Cerca d'emocions i trobada amb la natura mateixa. Així, en aquest projecte Victoria Chezner parteix del caràcter cultural del paisatge i mostra una mirada alhora panoràmica i minuciosa, contextual i individual, on el dibuix i la pintura, la perspectiva, el treball de color transmeten aquest compromís amb la natura.

 

 

 

VISITA DEL JARDÍ AL BOSC

 

 

 

 

 

 VISITA VERD! IL·LUSTRACIONS PER LA REVOLTA MEDIAMBIENTAL

Un recull de les obres de 60 il·lustradors/es membres de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana - APIV, qui ens conviden, a través de les seues ferramentes de treball, a prendre consciència de la necessitat d’una vertadera revolta mediambiental. Una exposició que té com a fil conductor la reivindicació mediambiental i ecologista, i la conscienciació de la importància de la sostenibilitat com un dels grans reptes del segle XXI, i per a la que no imaginem un altre lloc més adient que el Jardí Botànic de la Universitat de València, com a espai de conservació, divulgació i estima pel nostre entorn natural.

 

Fes click, i gaudeix de les exposicions sigues on sigues!