EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

VISITES VIRTUALS

El Jardí Botànic, com a espai únic dintre de la ciutat de València, és un museu de plantes, però també un centre de conservació i investigació, a banda de desenvolupar tasques educatives i divulgatives i comptar amb una extensa agenda cultural i científica. Entre els nostres objectius es troben atraure el màxim nombre de públic possible, per a que descobresca aquest oasi, el gaudisca i el done a conéixer. A banda, també volem que qui no puga acostar-se al centre de València tinga l’experiència de recórrer els corredors del Jardí.

A més a més, les persones amb mobilitat reduïda també podran gaudir sense limitacions d'uns espais que pel seu caràcter històric i per les seues singularitats constructives podrien ocasionar problemes d'accessibilitat. Tot per aconseguir que esteu on esteu pugueu gaudir de les meravelloses col·leccions que acullen els hivernacles i les exposicions del Jardí.

 

VISITA ELS HIVERNACLES

Quins són i que contenen aquestes boniques construccions que esguiten el paisatge del Jardí?

El primer de tots, aquell que més crida l’atenció a les fotografies, és l’hivernacle tropical, el més important tant pel seu valor històric com arquitectònic. Fou alçat a mitjan s. XIX i es tracta de la primera edificació espanyola que té el ferro i el vidre com a principals materials. A l’interior, vos cridarà l’atenció la vegetació exuberant adaptada a aquest tipus de climes, com les lianes típiques de les selves plujoses, les plantes epífites que viuen en les branques dels arbres, i el gran ventall de fulles gegants que demanen captar la llum escassa que els aplega en aquests sotaboscos.

I justament enfront, hi ha altres quatre hivernacles de ferro i vidre, més xicotets, que responen a un disseny semblant al gran. Antigament s'utilitzaven per a produir més plantes que després es traslladaven a les diferents col·leccions del Jardí, i amb la restauració es van habilitar com a espais d'exposició oberts al públic. Actualment estan dedicats a les orquídies que, amb unes 20.000 espècies, constitueixen una de les famílies més grans del Regne de les plantes; a les carnívores, que viuen en llocs on el sòl és molt pobre en nutrients; les falagueres, les plantes vasculars més antigues i les primeres que van colonitzar el medi terrestre; i les bromeliàcies, una família gran i característica a la qual pertanyen la pinya tropical, el clavell d'aire i diverses plantes ornamentals d'interior.

 

 

 
VISITA L'HIVERNACLE
TROPICAL

 


VISITA L'HIVERNACLE
D'ORQUÍDIES


VISITA L'HIVERNACLE DE FALAGUERES

 

 

 

 
VISITA L'HIVERNACLE
DE BROMELIÀCIES

 

 

 
VISITA L'HIVERNACLE
DE CARNÍVORES

 

El passeig continua per la Caseta del Romaní i l'hivernacle de la bassa

La Caseta del Romaní va ser construïda, com els quatre anteriors hivernacles, a la fi del s. XIX, i restaurats un segle més tard. En el passat era l'estufa de les falagueres, però després es va usar per al cultiu de les plantes crasses. Allí es completa la col·lecció exterior de plantes desèrtiques, i acull les crasses sensibles a les baixes temperatures. Finalment, ens anem a un racó amb molt d'encant del Jardí, la bassa, i allí trobarem l'hivernacle amb el seu nom, amb una selecció de palmeres tropicals.

 


VISITA LA CASETA
DEL ROMANÍ

 

 

 
VISITA L'HIVERNACLE
DE LA BASSA

 

VISITA LES EXPOSICIONS

Mostres temporals 

Diferents recorreguts divulgatius, didàctics o purament artístics al voltant de les plantes, la natural o el medi ambient, que s'han exposat a la Sala Hort de Tramoieres i l'Estufa Freda del Botànic

 

 

 VISITA ILLUSTRACIENCIA 7

El Jardí Botànic torna a acollir una mostra que ja comença a ser habitual a les seues sales, Illustraciencia 7, l'exposició itinerant amb 40 il·lustracions científiques i de naturalesa seleccionades en la setena edició del Premi Internacional d'Il·lustració Científica i de Natura. Triades per un jurat professional d'entre les més de 400 propostes presentades, cadascuna d'elles ens mostra una espècie botànica o animal, o un element geològic, representats amb diferents tècniques, com el grafit, l'aquarel·la o el dibuix digital, amb un bell acabat estètic, atenent sempre el rigor científic que caracteritza la disciplina de la il·lustració científica.

SABER +

 

 

 VISITA DEL JARDÍ AL BOSC

El Botànic acull Del Jardí al bosc, una mostra de pintura de l'artista visual Victoria Chezner . El fet de passar del jardí al bosc implica un procés d'evolució personal al llarg del temps; implica la immersió pausada i observadora en diferents paisatges, en un procés de cerca i trobada. Cerca d'emocions i trobada amb la pròpia naturalesa. Així, en aquest projecte, Victoria Chezner part del caràcter cultural del paisatge, i mostra una mirada alhora panoràmica i minuciosa, contextual i individual, on el dibuix i la pintura, la perspectiva, el treball de color transmeten aqueix compromís amb la natura.

SABER +

 

 

 DIARIO DEL JARDÍN

MARCELO FUENTES, DIBUIXOS I FOTOGRAFIES 2006-2012
HORT DE TRAMOIERES

Imatges en blanc i negre d’un jardí plujós, o ombrívol, de fulles amb formes impossibles, de detalls que segurament no hem detectat als nostres passejos. Dibuixos detallistes i, al temps, una mica abstractes, que enquadren la visió de Marcelo d’un Botànic que l’ha acompanyat en moments de la seua trajectòria artística i també vital.  

SABER +

 

 

 

 

 DIARIO DEL JARDÍN

MARCELO FUENTES, DIBUIXOS I FOTOGRAFIES 2006-2012
ESTUFA FREDA

Imatges en blanc i negre d’un jardí plujós, o ombrívol, de fulles amb formes impossibles, de detalls que segurament no hem detectat als nostres passejos. Dibuixos detallistes i, al temps, una mica abstractes, que enquadren la visió de Marcelo d’un Botànic que l’ha acompanyat en moments de la seua trajectòria artística i també vital.  

SABER +

 


 

 

 VISITA VERD! IL·LUSTRACIONS PER A LA REVOLTA MEDIAMBIENTAL

Una compilació de les obres de 60 il·lustradors/as membres de l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana - APIV, que ens conviden, a través de les seues eines de treball, a prendre consciència de la necessitat d'una vertadera revolta mediambiental. Una exposició que té com a fil conductor la reivindicació mediambiental i ecologista, i la conscienciació de la importància de la sostenibilitat com un dels grans reptes del segle XXI, i per a la qual no imaginem un altre lloc més adequat que el Jardí Botànic de la Universitat de València, com a espai de conservació, divulgació i estima pel nostre entorn natural.

SABER +

 

 

 INSPIRATS PEL BOTÀNIC

5ª EDICIÓ

El nostre concurs de pintura i narrativa ràpides a l'aire lliure, Inspirats pel Botànic, ja va per la seua cinquena edició! Una jornada de creació artística per a deixar-se seduir pel nostre Jardí a la primavera, el seu moment de màxima esplendor. En aquesta ocasió els núvols i la pluja no van voler perdre's l'experiència i ens van acompanyar durant tot el dia, i és per això que no vam poder exposar durant la jornada les obres dels més de 100 artistes que van participar. Però mitjançant aquesta visita virtual podreu gaudir de les peces participants, totes i cadascuna especials, úniques i biodiverses.

SABER +

 


 

 

 

 TERRES I TEMPS

TERRES DE PAÍS, HORT DE TRAMOIERES

El fantàstic paisatgista valencià Esteve Adam va exposar en les dues sales del Jardí amb Terres de país i Variacions de temps, un passeig per marjals i camins d'interior, pel nostre patrimoni natural filtrat per la mirada de l'artista. Et seduirà, tant si la vist en directe com si la descobreixes ara.  

SABER +

 

 

 

 

 TERRES I TEMPS

VARIACIONS DE TEMPS, ESTUFA FREDA

El fantàstic paisatgista valencià Esteve Adam va exposar en les dues sales del Jardí amb Terres de país i Variacions de temps, un passeig per marjals i camins d'interior, pel nostre patrimoni natural filtrat per la mirada de l'artista. Et seduirà, tant si la vist en directe com si la descobreixes ara.   

SABER +

 


 

 

 VISITA ILLUSTRACIENCIA 8

El Jardí Botànic torna a acollir Illustraciencia 8, l'exposició itinerant amb 40 il·lustracions científiques i de natura seleccionades en la vuitena edició del Premi Internacional d'Il·lustració Científica i de Natura. Triades per un jurat professional d'entre les més de 400 propostes presentades, cadascuna d'elles ens mostra una espècie botànica o animal, o un element geològic, representats amb diferents tècniques, com el grafit, l'aquarel·la o el dibuix digital, amb un bell acabat estètic, atenent sempre el rigor científic que caracteritza la disciplina de la il·lustració científica.

SABER +