EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

PUBLICACIONS | LLIBRES

Entre les obres que edita el Botànic, com a espai d’investigació i divulgació científica, trobarem monografies, guies i catàlegs d’exposició. En el cas de les monografies, és de destacar la col·lecció «Monografies botàniques» editada en col·laboració amb la revista Mètode en què pretenem abastar les espècies més importants del Botànic. I és que les nostres col·leccions amaguen vertaderes joies com són els arbres monumentals, el conjunt de palmeres o la col·lecció de cítrics. Llibres de capçalera per a professorat, estudiantat i professionals, però també per a aficionats i aficionades a la botànica.

Pel que fa als catàlegs d’exposició, ens serveixen per poder difondre i aprofundir en les propostes i reflexions dels projectes expositius més destacats que acollim i que es dediquen a explorar el nostre àmbit d’estudi, la botànica, i les seues relacions amb altres disciplines.

Si estàs interessat en qualsevol d'aquestes publicacions contacta amb nosaltres en cicbotanic@uv.es.

SERRA GELADA. LES LLUMS DE L'ABISME

Una publicació que ens convida a descobrir el Parc Natural de la Serra Gelada, a través d'un magnífic recorregut fotogràfic i de documentació, des d'una mirada artística però també geològica, biològic, històrica i cultural.

POR LAS RAMAS. MANUEL SÁEZ

Catàleg del projecte expositiu que el pintor valencià Manuel Sáez va projectar en l'Estufa freda del Botànic. Una abstracció d'elements inanimats amb colors vibrants i trames imperceptibles, que reflecteixen l'estreta relació de l'artista amb el Jardí.

ELS CACTUS. MONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Aquesta monografia ens sorprendrà demostrant l'admirable capacitat dels cactus de viure en ambients tan inhòspits com els deserts, suportant els rigors extrems que comporten la insolació i la falta d'aigua. Aquest volum recull més de 230 espècies de cactus i un total que supera les 600 espècies, constituint una de les col·leccions més importants del Jardí Botànic.

UN BOSC DE PLOMES

Guia de les aus que es poden observar al Jardí Botànic que identifica fins a 79 espècies diferents mitjançant fitxes descriptives de les seues característiques bàsiques.

L’ARBREDA MONUMENTAL. MONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Aquesta publicació recull els 65 exemplars més destacables d'espècies arbòries procedents de totes les zones geogràfiques de la Terra.

ART AL JARDÍ. CATÀLEG D'EXPOSICIÓ

Aquest catàleg, que naix de l'exposició homònima, és una proposta del grup d'investigació 'Arte, Ciencia y Naturaleza' format per professorat de diferents disciplines de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid.

EL JARDÍ ANIMAT. PROPOSTES DIDÀCTIQUES PER A GAUDIR DE LES PLANTES

El volum ofereix una xicoteta idea de la gran dimensió de l'univers botànic i de l'estreta relació que hi mantenim els éssers humans, com també s'evidencia la intenció de conscienciar sobre els riscos que corre el planeta i la necessitat d'adquirir hàbits i conductes sostenibles.

ELS CÍTRICS. MONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Al Jardí Botànic, trobem una col·lecció composta per vora 50 espècies, amb les més conegudes pel seu freqüent cultiu i altres no cultivades amb finalitats comercials però que il·lustren la gran varietat que hi ha. La col·lecció  és fruit de la col·laboració amb l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries i aquest monogràfic respon, també, a aquesta vinculació entre ambdues entitats.

NATURALIA. CATÀLEG D'EXPOSICIÓ

El catàleg es correspon amb l’exposició del mateix nom duta a terme al Jardí Botànic de la Universitat de València. El títol, Naturalia, fa referència a una de les quatre categories en què s’organitzaven els Gabinets de Curiositats.

BIOMORFÍAS

Catàleg de l’exposició Biomorfías en què el botànic de formació Gerardo Stübing reuneix una sèrie d’obres que prenen com a fil conductor la morfologia de les plantes i l’harmonia dels paisatges naturals.

LES PALMERES. MONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Les palmeres és un llibre magníficament documentat i elaborat pels especialistes José Plumed i Manuel Costa, que recull els 39 gèneres de palmeres representats al Jardí Botànic de la Universitat de València

NEGRO SOBRE BLANCO O EL JARDÍN SOÑADO

Catàleg de l’exposició Negro sobre blanco o el jardín soñado de Núria Ferriol, amb textos de l’artista, de Álvaro de los Ángeles i Rafael Ferriol i fotografia de Kike Sempere i Mateo Gamón.

EL ÁRBOL DE LA VIDA. NATURALEZA Y ESPACIOS RITUALES

Catàleg sobre la mostra expositiva i l’exhibició als exteriors del Jardí Botànic de la Universitat de València amb el mateix títol comissariada per Montserrat Hormigos.

HORTS DE TARONGERS. VISIONS CULTURALS D’UN PAISATGE

Un ampli treball d'investigació sobre el paisatge dels horts de tarongers realitzat des del Departament d'Història de l'Art, que recull imatges dels horts de tarongers produïdes per diferents formes d'expressió cultural.

HERBARI. VIURE AMB LES PLANTES

Textos etnobotànics on la ciència, la literatura i l'art ens descriuen una nova forma d'acostar-nos a la botànica.

UN OASI EN LA CIUTAT. EL JARDÍ BOTÀNIC DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Aquesta nova guia del Jardí Botànic de la Universitat de València pretén oferir una visió panoràmica de les distintes seccions en què es troba dividit el Botànic i aportar material gràfic per a ajudar a la visita profitosa i plaent al jardí.

CARMEN CALVO. HOMBRE PATATA

Al catàleg, trobarem textos de Carmen Calvo, autora de l’obra i una de les artistes espanyoles de major repercussió internacional del moment, i de Rafael Gil, vicerector de Cultura de la Universitat de València, entre altres.

BOTÀNIC-JESUÏTES. UN PAISATGE COMPARTIT

L'estudi d'aquesta singular evolució urbana és l'objecte bàsic de l'exposició i té com a finalitat posar a l'abast de tots i totes el coneixement, la història i els valors d'aquest barri emblemàtic.

EL BOSC INANIMAT I LA NATURA VIVA

Catàleg de l’exposició fotogràfica Jarque: el Bosc inanimat i la Natura viva, amb imatges del fotògraf Francesc Jarque. Una mostra que tracta de denunciar l’abús al que estan sotmesos els nostre boscos a l’actualitat.

IMPRESIONES BOTÁNICAS

Catàleg de l’exposició de dibuixos digitals naturalistes Impresiones Botánicas, de Juan Luis Castillo. El llibre de la mostra, en col·laboració amb el Reial Jardí Botànic de Madrid, recull les imatges i l’explicació de cada planta.

JARDINES BOTÁNICOS DE ESPAÑA Y PORTUGAL

Llibre que conté les dades, plànols, fotografies i plantes més importants dels 24 jardins botànics espanyols i portuguesos que componen l’Associació Iberomacaronèsica de Jardins Botànic, AIMJB.

NATURALEZA PÉTREA

Catàleg de l’exposició Naturaleza Pétrea de l’escultor Antonio Sánchez. Recull les peces que estigueren exposades pels camins del Jardí Botànic, amb el tipus de pedra de cadascuna i l’origen del material.

NOVA ZELANDA. CARTES DES DE LES ANTÍPODES 

La Universitat de València i el Jardí Botànic han propiciat aquest catàleg d'una exposició fotogràfica sobre la natura neozelandesa. Jaume Fuster és professor de fotografia artística en l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València.

PERE JAUME ESTEVE 

Iniciador de la investigació botànica en la Universitat de València.

JOCS FLORALS A CAVANILLES. ART, NATURA I POESIA 

Es conjuminen en aquest llibre, mostra i catàleg de l'exposició, la pintura, la fotografia i l'escultura, d'una banda, i la prosa i els poemes, d'una altra. Tot al servei d'una indagació nova, des de la sensibilitat contemporània, sobre la realitat física, material i humana de les terres valencianes.

UN BOSQUE EN LA CIUDAD. EL JARDÍN BOTÁNICO DE LA UNIVERSIDAD DE VALENCIA

Aquest llibre vol plasmar i donar coneixement dels arbres emblemàtics que existeixen en el Jardí Botànic de la Universitat de Valencià, tant propis de la zona en què es troba com de diferents zones del món.

DIBUIXAR LA NATURA. IL·LUSTRADORS NATURALÍSTICS AL JARDÍ BOTÀNIC DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Catàleg amb les il·lustracions que formaren part de l´exposició sobre dibuix naturalístic Dibuixar la Natura.

MIRAR I VEURE. SEGONA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 

Catàleg de l’exposició fotogràfica Mirar i veure. Un concurs de fotografia convocat per la Universitat de València amb un objectiu: parar atenció sobre la situació mediambiental actual.

EL JARDÍ BOTÀNIC DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Llibre que, per commemorar els Cinc Segles de la Universitat de València, recull la història, l’evolució i la realitat actual del Jardí Botànic, amb rigor científic.

ACTIVITATS