EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CICLE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC
EXCURSIÓ 6. VILAFRANCA, LA RAMBLA SELLUMBRES I LA PALOMITA

ENVOLTATS DE FRESCOR I BIODIVERSITAT (L’ALT MAESTRAT) 

DE RUTA AMB EL BOTÀNIC 2019. 25 ANYS DE MICRORESERVES DE FLORA VALENCIANA 

DIA: 29 SETEMBRE 2019 (NOVA DATA DEGUT A LA PREVISIÓ DE PLUGES. ES CANCEL·LA LA DATA DEL 21 DE SETEMBRE)

PRIMER DIA DE MATRICULA: 2 SETEMBRE 2019

Guies botànics: Carlos Fabregat i Patricia Pérez 
Preu: 25 € (dinar al camp a càrrec de cadascú)
Eixida 8 h Arribada 20 h

Ruta: L’estiu en aquesta zona de l’Alt Maestrat pot ser un poquet més benigne que a altres zones de la Comunitat. Passejarem per la rambla de Sellumbres o de les Truites fins al barranc de la Tosquilla. Aquesta zona limítrofa entre les províncies de Castelló i Terol compta amb una gran quantitat d’espècies de flora interessant i és, a més, una de les zones amb més diversitat d’orquídies que podem trobar al territori. Envoltats de pins, travessarem el Bovalar de Coder per buscar el barranc de la Font d’Horta, que parteix el Tossal de Coder i la Palomita, i que guarda també innumerables tresors botànics.

Nota: la rambla que anem a recórrer travessa fronteres, ja que naix a la comarca aragonesa de Gúdar-Javalambre i desemboca a la castellonenca dels Ports, d'ací les seues diferents denominacions. A la part aragonesa es coneix com a rambla de les Truites (rambla de las Truchas en castellà) i a la castellonenca com a rambla de Sellumbres.

Dificultat: Mitjana - baixa
Durada de l’excursió: 6 h 
Desnivell: 250 m

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

A partir del primer dia de matricula, cal reservar places mitjançant el formulari d´inscripció que estarà disponible en aquesta secció web i a la taquilla del Jardí Botànic, telefonant al número 96 315 68 16/00 (de dilluns a divendres de 10 a 14 hores), o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es amb el nom, cognoms i NIF dels assistents, i un telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/ de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

L’últim dia de pagament serà el dimecres anterior a l’eixida. En cas de no rebre en aquest termini el justificant s’anul·larà la plaça, però s’ha d’avisar igualment al Botànic en cas de baixa per a poder cobrir-la.

En cas de no assistir a l’excursió no es tornarà l’import d’aquesta. Tan sols les anul·lacions fetes abans de l’últim dia de matrícula tindran devolució de l’import i sempre per transferència bancària.

ACLARIMENTS ALS PARTICIPANTS

- El Jardí Botànic organitza aquest cicle d’excursions amb diferents guies botànics especialitzats, que ens ajudaran a conèixer de primera mà el patrimoni natural de la nostra terra, i sota el patrocini de Caixa Popular. 
- El  punt  d’eixida i arribada serà el Botànic (C/ Quart, 80).
- Tots els assistents han d’anar amb l’autobús.
- L’hora  de  tornada  de  l’excursió  és aproximada  i  està subjecta a canvis.
- El  Botànic es  reserva el dret de  cancel·lar l’excursió  en cas  de  mal  oratge  o  de no arribar a un nombre mínim d’assistents. S’avisarà, com a molt tard, el dijous anterior a l’eixida i es tornarà l’import de la matrícula, sempre por transferència bancària.

CONSELLS PRÀCTICS

- Intenta dur botes de muntanya, gorra, motxilla, cantimplora, impermeable i protector solar.
- El bastó pot ajudar-te, si en tens un, porta’l.
- A mig matí es fa una parada per esmorzar. Porta un entrepà, una peça de fruita, fruits secs... el que més t’agrade!
- El camí de tornada és una oportunitat per ajudar a la natura. Recull el fem que trobes pel camí i diposita’l en el contenidor més proper. Convida els teus companys i companyes a fer el mateix!