EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
COM MÉS ESTÈVIA MÉS DOLÇ

CUINA AMB ESTÈVIA! TALLER TEÒRIC-PRÀCTIC

DIA: 20 FEBRER 2016 

MATRÍCULA: 15 GENER - 17 FEBRER 2016

PROFESSORS: Àlvar Martínez Vidal, Marcos Morales i Silvia Pérez
LLOC: Aula de seminaris i laboratori docent
HORARI:  de 10h a 14h 
PREU: 25€ 

DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en la gastronomia, la cuina i les plantes.

DESCRIPCIÓ

Dins del cicle de cursos d’hivern De la planta al plat, us presentem aquesta dolça proposta. Com no havíem d’incloure un taller sobre l’estèvia? Aquest “nou” edulcorant d'origen vegetal no aporta calories a la dieta i potser per això se’n parla tant. Per una banda, aprendrem de la mà d'Àlvar Martínez i Marcos Morales, tot un ventall d’aspectes de la planta, des de l’aclimatació i el conreu fins l’extracció, comercialització, legislació i consum, per a acabar amb una degustació de xocolata i melmelada endolçits amb estèvia.

I ja després, a la part pràctica, ens posarem a cuinar amb Silvia Pérez. Treballarem amb l’estèvia tant en forma líquit com sòlid i aprendrem les equivalències pel que fa a la quantitat entre el sucre i l’estèvia. Tot mentre cuinem un deliciós bescuit i una refrescant llimonada que ens servirà per a iniciar-nos en la cuina amb estèvia. Endolceix el cap de setmana amb aquest taller de cuina amb estèvia! 

I si vols saber com es treballa amb Silvia, consulta el seu blog Baladre Crafting Creativity o la secció de la fruita del mes que fa a la revista espores.org del Botànic, i tria alguna de les receptes que ens suggereix, així practiques! 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

MÉS INFORMACIÓ

PROJECTE ESTÈVIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Si t’interessa la vessant més tècnica de l’estèvia, no pots deixar de veure els vídeos que la Universitat de València i Mediauni han publicat amb tota la informació pel que fa a aquesta planta: 

ESTÈVIA, LA PANACEA DOLÇA 

SILVIA PÉREZ
Crafter i biòloga col·laboradora en la revista espores   

BLOG BALADRE CRAFTING CREATIVITY
COL·LABORACIÓ EN ESPORES.ORG