EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
CIANOTÍPIA TÈXTIL

CREA LA TEUA PRÒPIA TOTE BAG AMB MOTIUS VEGETALS

DIES: 31 MAIG - 1 JUNY 2019

SESSIONS I HORARI:  divendres 31 de maig, de 17.30 a 20.30 h, i dissabte 1 de juny, de 10 a 15 h i de 16 a 18 h
PROFESSORES:  Pilar Beltrán i Rosa Campos
LLOC: laboratori docent i jardí exterior
PREU: 55 € (materials inclosos) 
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en conèixer i experimentar les tècniques antigues de fotografia.

DESCRIPCIÓ

Què pot eixir si ajuntem l'antiga tècnica fotogràfica de cianotípia amb les simples, pràctiques i ultraconegudes tote bag? Sí, aquesta bossa de tela que ha conquistat a tothom per la seua senzillesa i múltiples usos. Perquè pot eixir un magnífic taller si es realitza en un entorn amb inspiració i material botànic per a acabar de tancar el cercle que explore la creativitat que portes dins. Per això, des del Jardí Botànic et proposem aquest original Taller de cianotípia sobre tèxtil en el qual podràs personalitzar una tote bag amb motius botànics. A més de portar-te a casa una tote bag amb un disseny exclusiu i original creat per tu, aprendràs com aplicar aquesta tècnica fotogràfica vinculada a la botànica per a personalitzar i tornar a donar vida a les peces que vulgues.

El procés de cianotípia sobre tèxtil és molt similar al de la cianotípia sobre paper, però requereix una preparació prèvia específica. Per això, en aquest taller s'aprendrà tot el procés des de zero per a poder aplicar-lo a tota mena de suport tèxtil. Usant com a mitjà d'estampació la cianotípia, us convidem a explorar al màxim les possibilitats gràfiques i creatives que aquesta tècnica ens ofereix.

Les professores del Taller de Cianotípia són Rosa Campos i Pilar Beltrán, que desenvolupen el seu treball creatiu en el camp de la fotografia i que, des de 2011, formen el col·lectiu Estudi Gelatinobromuro.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

- Introducció a la Cianotipia en la història de la fotografia.
- Explicació de la tècnica: sensibilització tèxtil/paper, insolació i revelat.
- Impermeabilització i preparació de suports.
- Recol·lecció de plantes i altres elements del jardí per a la realització de fotogrames.
- Solarització i revelat.
- Posada en comú.