EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
DETERMINACIÓ DE PLANTES

APRÉN A IDENTIFICAR LA FLORA SILVESTRE AMB CLAUS BOTÀNIQUES

DIES: 15 ABRIL - 17 JUNY 2019

SESSIONS I HORARI:  15 d’abril, 6 i 20 de maig, 3 de juny i 17 de juny, de 17 a 20 h
PROFESSORS: Javier Fabado, Carles Fabregat i Silvia López, botànics
LLOC: laboratori docent 
PREU: 30 € 
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en aprendre sobre flora valenciana. Aconsellable nocions bàsiques de botànica, sobre tot en l’us de claus de determinació.

DESCRIPCIÓ

En aquest curs totalment pràctic, s’introduirà en cada sessió una de les famílies de plantes més representatives del nostre entorn. Coneixerem les seues característiques, les espècies més comuns a la nostra flora i totes aquelles senyals que ens ajuden a diferenciar-les de les espècies properes. Al mateix temps, aprendrem a utilitzar claus de determinació per a conèixer el nom de les plantes.

A més, en cada sessió, a banda de les plantes que portarà l’equip docent, cada alumne podrà portar totes les plantes que vulga per poder determinar-les amb l’ajuda de les claus de determinació i la guia del professor, i així adquirir destresa i obtenir les ferramentes que li permeten poder classificar de manera autònoma qualsevol espècie de nostra flora.

Es tracta, per tant, d’un taller on cada alumne pot portar el seu ritme sempre amb l’objectiu d’adquirir les ferramentes essencials que possibiliten l´autonomia necessària per a conèixer la flora del seu voltant.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

1- Família de les Labiades. Característiques generals de la família. Espècies més comuns o característiques. Relacions amb altres famílies. Introducció a les claus dicotòmiques i primera determinació guiada. Estudi del material portat pel professorat i de l’alumnat.

2- Família de les Lleguminoses. Característiques generals de la família. Espècies més comuns o característiques. Relacions amb altres famílies. Estudi del material portat pel professorat i de l’alumnat.

3- Família de les Gramínies. Característiques generals de la família. Espècies més comuns o característiques. Relacions amb altres famílies. Estudi del material portat pel professorat i de l’alumnat. 

4- Família de les Cariofilàcies. Característiques generals de la família. Espècies més comuns o característiques. Relacions amb altres famílies. Estudi del material portat pel professorat i de l’alumnat.

5- Família de les Compostes. Característiques generals de la família. Espècies més comuns o característiques. Relacions amb altres famílies. Estudi del material portat pel professorat i de l’alumnat.