EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
FARMÀCIA NATURAL, HERBES PER A LA SALUT

CURS TEÒRIC-PRÀCTIC

DATES: 1 - 10 FEBRER 2016

MATRICULA: 15 - 29 GENER 2016
SESSIONS: 1, 3, 8 i 10 de febrer de 2016
PROFESSORES: Pepa Rey i Olga Ibáñez, Ginkgo Educación - Gabinet de Didáctica del Botànic 
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19h
PREU: 55€

DESCRIPCIÓ

Dins del cicle de cursos d'hivern De la planta al plat us presentem aquesta interessant proposta. Sabies que el timó és un potent antisèptic amb el qual podem combatre la grip i la bronquitis, o que la equinàcia pot ajudar-nos a enfortir el nostre sistema inmunitari?

La natura és sàvia i posa a la nostra disposició mitjançant les plantes medicinals un sense fi de principis actius eficaços amb els quals podem aprendre a prevenir i guarir de manera natural les malalties més comunes. De fet, molts dels components dels fàrmacs de la medicina convencional occidental s'extrauen directament de plantes o, com en el cas de l'aspirina, se sintetitzen a partir de còpies de substàncies vegetals.

Les plantes, una font de salut i de benestar que et convidem a descobrir amb el Gabinet de Didàctica del Jardí mitjançant un taller teòric-pràctic. Parlarem de les propietats de les plantes, de com cultivar-les i recol·lectar-les, i de com aprofitar els seus principis actius a través de diferents preparats. 

INFORMACIÓ

Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596. El justificant de pagament cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMACIÓ DEL CURS

- Principals plantes aromàtiques i medicinals: identificació, cultiu i recol·lecció.
- Tipus de remeis: infusió, decocció, tintura, maceració, etc.
- Herbes per a la salut: per a combatre o pal·liar refredats, tos i febre; herbes per a la digestió, laxants i contra el restrenyiment; herbes per a relaxar-se i contra l'insomni, herbes tòniques d'hivern, enfortidores, tonificants i vigorizants.
- Farmaciola natural de primers auxilis: estudiarem les plantes que no han de faltar en la nostra farmaciola natural, per a poder combatre les cremades, pal·liar els dolors, picades d'insectes, torcedures, millorar la circulació, cuidats dels peus, etc.

DESCARREGA'T ACÍ EL PROGRAMA