EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

EL VALOR DE LES LLAVORS

 

EL VALOR DE LES LLAVORS 

El Valor de les Llavors és el nou cicle d'activitats del Botànic per a 2014, on els protagonistes seran aquest minúsculs elements a partir dels quals creixen les nostres col·leccions, però que també conservem i protegim en el nostre Banc de Germoplasma, i estudiem des dels nostres departaments d’investigació. Les llavors són el principi de tot, pensar en elles és pensar en riquesa, en biodiversitat, i també en cultura i patrimoni.

Un projecte per a reivindicar la seua importància en el nostre dia a dia, on podrem descobrir com són, per a què s'utilitzen, com s'emmagatzemen i els diferents processos que han de tenir-se en compte per a la seua producció. Però també, entre altres coses, reflexionar sobre els aliments que mengem, entendre la implicació de les llavors en la conservació de la biodiversitat vegetal del planeta o simplement tacar-nos les mans de terra aprenent a fabricar el nostre propi planter a l'horta del Botànic.

Trobarem una plataforma per a la reflexió sobre l'estat actual de la producció agrícola i la seua subordinació a les exigències del mercat, els avanços en tecnologia alimentària, l'impacte de la producció industrial i tecnificada de llavors, així com els diferents problemes derivats de l'especulació alimentària i les alternatives que es plantegen des del consum crític i responsable.

 

A més, les llavors també necessiten de mecanismes de conservació, per a mantindre eixa agrodiversitat que caracteritza la nostra terra, però també per protegir la diversitat vegetal dels ecosistemes de tot el planeta. Tècniques complexes que realitzen no solament des del Banc de llavors del Botànic, sinó també des d’uns altres de la Comunitat Valenciana, component en conjunt un ventall de treball dedicat a llavors autòctones, forestals, tradicionals i agrícoles, que podrem conèixer al Jardí més a prop. I com que també necessiten plataformes i associacions que les promoguen, les defensen i treballen sobre elles, vos presentarem als més actius en la matèria.

Finalment, traurem també el costat més artístic de les seues estructures, ja que en observar-les podem descobrir un infinit de colors i formes que componen una font inesgotable d'inspiració per a diferents artistes.

Així doncs, us convidem a participar de totes les activitats que hem organitzat, entre les quals trobareu una exposició de fotografia a l'aire lliure, un cicle de conferències, i diferents cursos i activitats que ens obrin les portes a un petit univers que, en realitat, amaga un gran valor.

 

21 MAIG · 12 JUN

CICLE XERRADES 

Per a reivindicar el paper de les llavors a la ciència, l'agricultura, l'etnologia i l'activisme

SABER +


 

18 JUN · 12 OCT

LE BONNE/ MAUVAISE GRAINE? 

Exposició fotogràfica del francès Thierry Andouin a l'Exterior del Botànic

SABER +

 

7 · 28 OCT 

CICLE DE DOCUMENTALS 

Sesiones participativas de cine en torno a la importancia de la conservación de las semillas en campo agrícola

SABER +


 

TOT L'ANY

JORNADES/TALLERS 

Per a què tothom puga aprende de llavors i de les seues aplicacions pràctiques

SABER +