CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
ALTRES ANYS

BOTÀNICA DEL MES: ISABEL MARTÍNEZ-NIETO

En el mes de juny vos descobrim aquesta científica experta en el camp de la filogeografia. Des de menuda ha estat rodejada de plantes, ja que pertany a una família agricultora, i una vegada en la carrera va acabar d’aflorar la seua passió per la botànica, la qual l’ha portat a treballar actualment com a investigadora en el Jardí Botànic de la Universitat de València.

+ saber més

DEL JARDÍ AL BOSC 

DIES: 18 JUNY - 12 OCTUBRE 2020

En aquesta magnífica mostra de pintures, de l'artista visual Victoria Chezner, podrem passejar entre diferents fragments de paisatges que ens convidaran a trobar-nos amb el món interior de la natura. 

+ saber més

ILLUSTRACIENCIA 7

DIES: 26 JUNY - 12 OCTUBRE 2020

Exposició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura. En la Sala Hort de tramoieres, d'accés lliure.

+ saber més

DEL BOSC A TU

DIA: 3 OCTUBRE 2020

En Del bosc a tu, podreu visitar l’exposició de la ma de la seua autora, i a més a més, participar en un taller de dibuix que ella mateixa impartirà

+ saber més

ILLUSTRAREPTE

DIES: de l’1 al 16 d’octubre 2020 

El Jardí Botànic continua col·laborant amb Illustraciencia amb aquesta nova proposta, Illustrarepte del Jara de Cartagena

+ saber més

Si et vas perdre la primera xarrada del cicle en línia Botànica des del sofà, Plantes a la paret del museu, no et preocupes, ja que podràs visualitzar la xarrada per diferit a través del nostre canal de YouTube.

+ saber més

BOTÀNIC DEL MES: PATRICIO GARCÍA-FAYOS

Descobreix em juliol a aquest investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i director del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE) de la mà de la nostra revista Espores. Una entrevista en la qual parlem de la seua trajectòria professional, però també dels primers passos en la botànica a la carrera, els diversos projectes en els quals ha participat, dels companys al llarg dels anys, i de diferents aspectes com a investigador de les plantes.

+ saber més

REOBERTURA

El Jardí Botànic de la Universitat de València va obrir les seues portes al públic després del confinament per la crisi sanitària. El seu horari d'obertura és el mateix de sempre, de 10h a 21h, tots els dies de la setmana.

+ saber més

MONOGRAFIES BOTÀNIQUES

Si sou fans del nostre Jardí, ara més que mai vos convidem a llegir aquestes monografies sobre les seues col·leccions de plantes més emblemàtiques, els arbres monumentals, les palmeres, els cítrics i els cactus. Publicacions que podeu consultar en format digital de forma totalment gratuïta.

+ saber més

COM DIFERENCIAR ESPÈCIES DE PINS

Us portem altre vídeo per a augmentar els vostres coneixements de botànica i els poseu en pràctica durant les excursions al camp en les fases de la desescalada. En aquesta ocasió li toca als pins.

+ saber més

LES PLANTES PEL SEU NOM

Voleu saber com es diu una planta que teniu al vostre voltant? Encetem aquesta iniciativa mitjançant les nostres xarxes socials per a seguir acostant-vos a la natura. Com ho fem? ¡Llegiu més!

+ saber més

COM DIFERENCIAR ROURES I CARRASQUES

Ara que tots podem eixir d'excursió al camp, us mostrem un vídeo perquè siga senzill identificar les diferents espècies de roures i carrasques que es troben arreu del territori valència, i així poder deixar bocabadats als teus companys de ruta amb els vostres coneixements de botànica.

+ saber més

IDENTIFICA LES AUS DE L'ARBRAT URBÀ 

Posem 'Bosc de Plomes', la guia d'aus del Botànic, disponible online de forma gratuïta i Pablo Vera de SEO/Birldlife ens parla de les més comuns i dels seus sons. El tandem perfecte per a iniciar-te en l'ornitologia des de la teua casa!  

+ saber més

RECEPTA GASTROBOTÀNICA DE TEMPORADA

Víctor Benlloch, biòleg i docent col·laborador del Botànic, ens ensenya a preparar una recepta molt cítrica d'allò més deliciosa amb ingredients vegetals, al mateix temps que ens parla de botànica. Doneu-li al play i a practicar la gastrobotànica!

+ saber més

COM NO MATAR A UNA ORQUÍDIA

Des del Botànic hem convidat al biòleg i expert en orquídies, Ángel Sanchis, a que ens parle de les claus bàsiques per a tindre orquídies en casa i aconseguir que sobrevisquen. Reg, il·luminació, humitat ambiental, temperatura, ubicació, substrat, recipient… Preneu nota i accepteu el repte!

+ saber més

TE DE PLÀTAN PER A LES NOSTRES FLORS

Amb l'arribada de la primavera moltes de les nostres plantes ens regalen un bonica explosió de flors i color. Amb aquesta infusió rica en potassi podrem ajudar-les a que lluïsquen més forts i boniques que mai. Tot el que necessites ho tens a mà!

+ saber més

CONTES IL·LUSTRATS SOBRE PLANTES

En 'Plantes contades', una secció de la nostra revista Espores, trobareu recomanacions de tot tipus de llibres infantils (i no tan infantils) il·lustrats on les plantes i la natura són les protagonistes. Algú imagina un conta-contes millor? 

+ saber més

ANTERIORS 2020

validxhtml validcss