CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
2010 ANY DE LA BIODIVERSITAT

Davant l´alarmant taxa d´extinció d´espècies i el deteriorament dels ecosistemes en tot el planeta, al Convenio sobre Diversidad Biológica (CBD) amb més de 160 països membres es va fixar 2010 com a meta per assolir una reducció significativa de la pèrdua de diversitat biològica al planeta, amb l´objectiu de contribuir a la reducció de la pobresa i al benefici de tots els èssers vius a la terra.

LA DIVERSITAT BIOLÒGICA és la base de la nostra alimentació, salut, recursos naturals, ien general del nostre benestar. A més de ser una font inesgotable de bellesa, també és la possible solució de problemes presents i futurs. És la nostra riquesa i el nostre llegat.

LA PÈRDUA DE BIODIVERSITAT genera pobresa i empitjora les catàstrofes naturals. Les raons per a conservar-la sobrepassen l´ètica o l´interés científic: ens va la vida en això. Així, com a principals causants de la seua destrucció, hem d´assumir la responsabilitat de preservar-la per al futur.

ELS OBJECTIUS FIXATS per aquest any no s´han aconseguit plenament, i la pèrdua d´hàbitats i espècies continua produint-se. Tanmateix, s´han obtingut importants avanços: la taxa de destrucció de boscos tropicals i manglars ha baixat, 167 països compten ja amb plans i estratègies per a la conservació de la biodiversitat, i la seua pèrdua finalment ha cobrat importància en el debat social.

Aquest any se celebra a Nagoya la Conferencia de las Partes de la CBD per avaluar resultats i establir nous terminis i objectius, de manera que el treball realitzat fins ara siga l´impuls cap a un nou esforç més efectiu que mai.

Informa´t i actua amb responsabilitat

Jardí Botànic de la Universitat de València. Treballant per la diversitat vegetal

validxhtml validcss