CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020

SERRA GELADA. LES LLUMS DE L'ABISME

CATÀLEG D'EXPOSICIÓ

Autors: Jaume Fuster, Francesc X. Llorca Ibi, Vicenç M. Rosselló i Verger, Carolina Frías Castillejo i Joan Piera Olives.
Col·lecció: Catàleg d’exposició
Editor: Jardí Botànic de la Universitat de València
Llengua: valencià
ISBN: 978-84-9133-140-7
Any: 2018
Pàg.: 128

DESCRIPCIÓ

Parc Natural de la Serra Gelada, les llums de l’abisme és una publicació que ens convida a descobrir aquest singular espai natural marítimoterrestre del litoral alacantí de la Comunitat Valenciana, des d’una mirada geològica i biològica, però també històrica, artística i cultural, com a una perfecta sinergia entre diferents autors especialitzats. 

Un recorregut fotogràfic amb imatges encissadores de gran qualitat visual complementades i exhaustives descripcions i reflexions que ens guiaran, palm a palm, per aquest paisatge màgic. Abruptes penya-segats que s’alcen quasi verticals des del nivell del mar, per a després descendir suaument cap a les terres de Benidorm i Alfàs del Pi a la Marina Baixa, entre innumerables galeries, forats, coves, alvencs i túnels, originats per la dissolució càrstica i l’erosió marina. Enclavament estratègic per a la pesca i la vigilància marítima però també com a refugi i trinxera, que ha estat testimoni de nombroses històries de corsaris, contrabandistes i carabiners, que han deixat petjada en la seua toponímia. 

Un llibre que destaca el gran valor ecològic i ambiental d’aquest entorn, que alberga la duna fòssil penjant més alta del Mediterrani i una gran diversitat d’ecosistemes, tan terrestres com marins, vitals per a la conservació del nostre patrimoni natural.

VENDA ONLINE

Publicacions de la Universitat de València

MÉS INFORMACIÓ

Taquilla del Jardí Botànic

validxhtml validcss