CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
GASTROBOTÀNICA

(Imatge de Rodrigo de la calle, pioner de la gastrobotànica)

DIES: 5 - 26 OCTUBRE 2014

MATRÍCULA: 8 SETEMBRE - 1 OCTUBRE 2014
SESSIONS: 5, 19 i 26 d'octubre, diumenges de 10 a 14h al Laboratori docent
PROFESSOR: Víctor Benlloch
PREU: 70€ (materials inclosos). Únicament s'ha de portar un bon ganivet per a tallar els ingredients
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en la nutrició, la cuina o la gastronomia, i la seua interacció amb els vegetals

Gastrobotànica o redescobrir els ingredients vegetals que formen part de la nostra cuina és la nova proposta del Jardí Botànic. I és que cada vegada emprem procediments més complexos i elaborats que han fet de la cuina tot un art, tècniques innovadores per a obtindre els sabors més exquisits que provoquen noves sensacions als nostres paladars.

Però el coneixement d’allò que mengem, dels ingredients que utilitzem a les nostres receptes, en general, continua sent molt escàs. Gaudim dels sabors, de l’aspecte i podem aprendre com ha estat preparat però desconeguem la seua història, les característiques i els secrets que amaguen els components del nostre plat. Ingredients que moltes vegades són vegetals o productes derivats i que no sabem de que espècies de plantes procedeixen, quines parts s’han usat o com s’han transformat.

La botànica, a través de les seues diverses disciplines, pot ajudar a descobrir eixos secrets que amaguen les espècies vegetals mengívoles i que resulten desconegudes per al gran públic. I quina millor manera de conèixer molt més d'elles que mitjançant aquest curs, on podrem analitzar-les, cuinar-les, preparar diverses receptes i, per supost, degustar-les al final de cada classe per valorar el nostre esforç. El  curs, a càrrec de Víctor Benlloch, estarà estructurat en tres sessions que seran sempre en diumenge de matí. 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

1ª SESSIÓ: FULLES I FLORS
2ª SESSIÓ: ARRELS, TUBERCLES, RIZOMES I TIGES
3ª SESSIÓ: FRUITS, LLAVORS I BOLETS 

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA DEL CURS:

validxhtml validcss