CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
INICIACIÓ A LA JARDINERIA

CURS TEÒRIC-PRÀCTIC

DIES: 23 SETEMBRE - 7 OCTUBRE 2014

MATRÍCULA: 8 - 19 SETEMBRE 2014
SESSIONS: 23, 25 i 30 de setembre, i 2 i 7 d'octubre de 2014
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19h
PREU: 60€
DIRIGIT: qualsevol tipus de públic que desitge iniciar-se al món de la jardineria. Pensat tant per a jardins com a per a balconades.

Perque tens un jardí asalvatjat que no pots controlar, perque la balconada ple de flors de la teua veïna sempre és més bonica que la teua o perque estas fart de que les plantes et duren menys que un telediari, el Botànic vos anima a participar d’aquest curs d’iniciació a al món de la jardineria amb el Gabinet de Didàctica del Jardí.

Cinc sessions amb pràctiques diàries per a aficionar-te a les plantes on farem planters i esqueixos, estudiarem les cures bàsiques i les necessitats de les nostres plantes, aprendrem de jardineria ecològica i fabricarem els nostres propis preparats per lluitar contra les temudes plagues. I tot això en un dels Jardins més bonics de València, el Botànic.

¡Converteix-te en un autèntic jardiner i presumeix per fi d’unes plantes sanes i boniques!

INFORMACIÓ:
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS
 1ª SESSIÓ - EL SÒL: què és, com es forma, que tipus de sòl tenim i quin és el més adequat per a les diferents plantes. També veurem com és la seua estructura i com reconèixer les diferents textures. Realitzarem unes senzilles pràctiques que ens ajudaran a comprendre els diferents tipus de substrats que podem trobar al mercat.

• 2ª SESSIÓ - JARDINERIA ECOLÒGICA: parlarem d'aquest tipus de jardineria sostenible i de la seua importància, i també de quines són les plantes més adequades per al nostre clima, de les seues cures i de com gestionar millor els recursos que necessiten, fent un especial esment al món de la xerojardineria. Durant la part pràctica aprendrem a conrear les plantes crasses i elaborarem una composició en un recipient. 

• 3ª i 4ª SESSIÓ - PROPAGACIÓ:  Aprendrem les diferents tècniques per a multiplicar i conrear les nostres plantes a través de llavors, esqueixos, amurgonaments, etc, a través d'unes sessions majoritàriament pràctiques on farem planters, repicats i esqueixat de plantes aromàtiques.

• 5ª SESSIÓ - SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: quins són els seus principis bàsics, com detectar les principals plagues que ataquen a les nostres plantes i com combatre-les amb remeis ecològics, senzills i econòmics. Com a pràctica realitzarem alguns preparats ecològics casolans de caràcter bàsic i amb molt poc cost.

validxhtml validcss