CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
DEL CONREU AL PATRIMONI. L'AGRICULTURA VALENCIANA AL MUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIA

CONFERÈNCIES DEL BOTÀNIC 2014

DIA: DIMECRES, 21  DE MAIG DEL 2014

XERRADA EN VALENCIÀ
Auditori Joan Plaça del Botànic, 19h.
Entrada lliure i aforament limitat

Encetem el Cicle de conferències del Botànic 2014 que enguany forma part de la campanya anual d'activitats El valor de les llavors Xerrades temàtiques per a reivindicar el paper dels sements a la ciència, l'agricultura, l'etnologia i l'activisme.

JOAN SEGUÍ I JOSÉ V. AGUILAR
Director i conservador del Museu Valencià d'Etnologia

RESUM DE LA CONFERÈNCIA
Al Museu Valencià d’Etnologia, malgrat la diversitat de les col·leccions, els  objectes i materials vinculats al món de l’agricultura tradicional conformen, sense  dubte,  la seua ànima discursiva. Es parlarà de la forma en que una institució com és un museu construeix un discurs i concreta una museografia al voltant de l’activitat agrícola, i de com eixe discurs en aquest cas pot servir per refermar el valor patrimonial dels espais, les tècniques i els sabers agrícoles valencians.

PONENT
Joan Seguí és director del Museu Valencià d'Etnologia des de 2008, institució de la qual era conservador des de 2001. És llicenciat en Història amb especialitat en arqueologia per la UV, i Màster en arqueologia del territori i PhD per la University of Leicester. Ha escrit diversos estudis i articles en publicacions com el Journal of Mediterranean ArchaeologyInternational Journal of Historical Archaeology o la Revista Valenciana d’Etnologia, de la qual va serr director entre 2005 i 2007. 

POTS DESCARREGAR ACÍ EL PROGRAMA DEL CICLE:

validxhtml validcss