CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
VIVINT L'ÀRTIC. DESGEL HUMÀ

JORNADA ORGANITZADA PER OBJETIVO VALENCIA I GREENLAND ADVENTURE

DIA: 1 FEBRER 2014

AUDITORI JOAN PLAÇA, DE 10 A 14.30 H
ENTRADA GRATUÏTA, AFORAMENT LIMITAT

CAL RESERVAR PLAÇA PRÈVIAMENT A: www.objetivovalencia.es (PLACES LIMITADES A L'AFORAMENT DE L'AUDITORI)

Des del Botànic vos convidem a participar de Vivint l’Àrtic. El desgel humà, una jornada organitzada per Objetivo Valencia i Greenland Adventure per conèixer més a prop aquesta regió única del planeta. Terra gelada dels inuit, els poblats esquimals, i d’impressionants aurores boreals, que ara més que mai es troba seriosament afectada pel canvi climàtic.

Una sessió de xerrades impartides per especialistes on podrem compartir les diferents maneres que tenen els éssers humans de viure aquesta zona de condicions extremes, mitjançant la visió dels exploradors, els fotògrafs i la població local.

Començarem amb el guia veterà Ricardo López de Greenland Adventure, que ens parlarà de “Expediciones árticas”. De com es preparen i de com afrontar el dia a dia en aquests llocs des del punt de vista físic i nutricional, així com del material que necessitarem. Per una altra banda, l’antropòleg Francesc Bailón, especialista en els inuit, descriurà l’evolució dels poblats indígenes mitjançant la xerrada “Deshielo humano”. Com han anat adaptant-se i quines són les conseqüències del canvi climàtic en el seu dia a dia i en la seua terra. 

Per últim, els fotògrafs professionals Luis Calvente i Nacho Boix d’Objetivo Valencia, ens traslladaran fins a l’Àrtic amb “Fotografía en climas extremos”. Una xerrada on, mitjançant espectaculars fotografíes captades en la regió, parlaran de les necessitats de material i el seu maneig en zones de fred extrem, de com capturar una aurora boreal, plasmar un glacial o fer front a un torb.   

L’Àrtic, una zona on la natura imposa les seues regles i que t’animem a descobrir al Botànic a través d’aquesta jornada! Vos deixem amb aquest avançament d'Objetivo Valencia per a Espores: Fotografiant aurores boreals, de Luis Calvente

PROGRAMA DE LA JORNADA
10:00 - 11:00h. Xerrada "Expediciones en el ártico: preparación y supervicencia". De la mà de Ricardo López
11:00 - 13:00h. Xerrada "El deshielo humano, consecuencias del cambio climático en el pueblo inuit". De la mà de Francesc Bailón
13:00h - 14:30. Xerrada "Fotografía en climas extremos". Projecció "La magia del ártico". De la mà d'Objetivo Valencia.

Més informació:
www.objetivovalencia.es
greenlandadventure.com

validxhtml validcss